Maannainen purkautuu! Therese Johaugin saama huomio ärsyttää norjalaissuuruutta "suunnattomasti"

Norjalainen juoksijalegenda Ingrid Kristiansen on ärsyyntynyt Therese Johaugin saamasta huomiosta.

Johaug on naisten maastohiihdon ykköstähti, minkä lisäksi hän on kerännyt otsikoitta juoksukilpailuista. Hän juoksi kesäkuussa Oslon Impossible Games -kilpailussa soolojuoksuna 10 000 metriä aikaan 31.40,67. Tulos oli tuolloin alullaan olleen kauden maailman kärkiaika.

Myöhemmin Johaugista tuli 10 000 metrillä Norjan mestari näytöstyyliin ajalla 32.20,86. Juttuja Johaugista on riittänyt tämän kiinnostusarvonkin myötä.

– Johaugiin keskittyminen on ärsyttänyt minua suunnattomasti, 10 000 metrin Norjan ennätysnainen ja aikanaan maailmanennätystä hallussaan pitänyt Ingrid Kristiansen sanoi NRK:lle.

10 000 metriä urallaan aikaan 30.13,73 pistellyt Kristiansen, 64, täsmensi, ettei Johaugin juokseminen nypi häntä. Häntä pännii se, etteivät muut juoksijat saa mediahuomiota, ja se, että Norjassa on pulaa kansainvälisen tason juoksijanaisista.

”On aika, että joku päihittää minun aikani”

Norjalaisia ilouutisia on kuitenkin tuoreeltaankin kantautunut. Kristiansen menetti viikonloppuna yhden ennätyksistään, kun Karoline Bjerkeli Grövdal paineli Norjan ennätyksen uusiksi 10 kilometrin maantiejuoksussa.

Grövdal juoksi Hytteplanmila-kilpailussa ajan 30.32 ja nipisti Kristiansenin hallussa olleesta aiemmasta ennätyksestä 25 sekuntia pois.

– On aika, että joku päihittää minun aikani, Kristiansen sanoi ja kehui Grövdalin kisan olleen erinomainen.

Grövdal katsoo, että Johaugiin keskittyminen kertoo maastohiihdon asemasta Norjassa. Hänen mukaansa useampien norjalaisten yleisurheilijanaisten on aika olla otsikoissa.

– Se on todella tärkeää. Meillä on paljon naisyleisurheilijoita, jotka ovat suoriutuneet hyvin. Olemme osoittaneet sen tänä vuonna ja yhtä lailla myös aiemmin, Grövdal kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja