Therese Johaug kunnioitti parhaan ystävänsä muistoa – entinen huippuhiihtäjä menehtyi traagisesti: "Jäljet ovat jääneet loppuelämäksi"

Tunteet myllersivät Therese Johaugin mielessä, kun hän juoksi tänään parhaan ystävänsä Ida Eiden kunniaksi järjestetyssä muistokisassa. 

Entinen huippuhiihtäjä Ida Eide menehtyi kaksi vuotta sitten sydänkohtaukseen 30 vuoden iässä. Eide oli osallistumassa suureen Norja juoksee -kuntoilutapahtumaan, kun hän tuupertui maahan Jessheimissä ja kuoli seuraavana päivänä Ullevålin sairaalassa.

Samalla Jessheimin alueella, jolla Eide kuoli, on järjestetty tänä viikonloppuna hänen muistoaan kunnioittava muistokisa. Muistosäätiö pyrkii saamaan apua sydänkohtauksen kokevien ihmisten ensiapuun; urheilijoukkueille ympäri Norjaa jaetaan esimerkiksi sydäniskureita ja järjestetään ensiapukursseja.

Muistokisassa olivat juoksemassa muun muassa Norjan hiihdon supertähti, Ida Eiden paras ystävä Therese Johaug ja Ida Eiden sisko Mari Eide. Kummatkin juoksivat lauantaina viiden kilometrin matkan.

"Tämä mitali merkitsee paljon"

Kaikille juoksijoille jaettiin Ida Eiden muistomitali.

– Tämä mitali merkitsee paljon. Minusta on fantastista, että tämä kisa järjestettiin. Täytyy sanoa, että minun vatsassani tuntui möykky, kun ajoin Jessheimiin tänään, Johaug sanoi NRK:lle.

Johaug kuvaili juoksukokemusta hienoksi, mutta totesi samalla, että tapahtumapaikka on jättänyt jäljet "kaikille meille loppuelämäksi".

Ida Eiden sisko Mari Eide sanoi Idan hengen vallitsevan tapahtumassa.

– Ida on tänään kanssani. Ajattelen häntä paljon juostessani. Tämä on hieno kunnia hänelle, Mari Eide sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja