Mainos

Maaningan paloraportti tulee tammikuun aikana

Maaningan suurpalon väliraportti julkistetaan todennäköisesti tammikuun lopussa. Maaningan tuhoisan onnettomuuden lisäksi tutkijalautakunta kokoaa raporttiinsa lyhyet selvitykset myös muista Suomessa viime aikoina sattuneista hoitolaitosten paloista.

Kari Lehtola

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Kari Lehtola kertoi tänään, että raportti käy läpi seitsemän paloa. Paloja on ollut Maaningan lisäksi kaksi Helsingissä sekä Lapinlahdella, Muhoksella, Orivedellä ja Ylitorniossa. Paloja ja palonalkuja on syttynyt vanhusten, invalidien ja kehitysvammaisten palvelutaloissa sekä asuntoloissa. -Tarvitsemme vertailuaineistoa, koska loppuraportissa joudumme käsittelemään vanhusten asuntojen turvallisuuskysymystä yleisesti, kertoi Lehtola.

Maaningan palossa menehtyi viisi vanhusta joulukuun alussa. Palvelutalon laboratoriotutkimukset ovat yhä kesken sähkölaitteiden ja tekstiilien polttokokeiden osalta. Tutkijat pitävät seuraavan kokouksensa 24. tammikuuta, minkä jälkeen raportin painatus vie vielä muutaman päivän.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.