Maalitykki Patrik Laineesta kuoriutui syöttömestari: "Jos en tiedä mitä teen, ei maalivahtikaan tiedä"

Winnipeg Jetsin Patrik Laine on tunnettu NHL-kaukaloissa kovasta laukauksestaan ja maalitekotaidoistaan, mutta viime aikoina hän on näyttänyt entistä enemmän syöttötaituruuttaan. Siitä saatiin osoitus Boston Bruinsia vastaan 4–3-voittopelissä. 

Laineen ensimmäinen syöttöpiste tuli kovan tolppakudin jälkitilanteesta, mutta toisessa hän näytti toisenlaista puolta pelaajana. Bostonin maalivahti Tuukka Rask taisi luulla, että Laine käyttää kovaa rannelaukaustaan. Jetsin laituri löysikin maalin kulmalta Mark Scheifelen

– Minäkin luulin, että lauon siinä tilanteessa. Jos minä en tiedä mitä teen, ei maalivahtikaan tiedä, Laine viittasi Jets TV:n haastattelussa Jetsin 2–0-maaliin. 

– En ole vain laukoja, olen pätevä syöttelijäkin, kuten näimme tässä pelissä, Laine sanoi

Laine on herännyt uuteen kukoistukseen sen jälkeen, kun valmennus pani hänet yhteen Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa. 

– He ovat hyviä tekemään tilaa ja löytämään paikkoja. Minun on helppo lukea heidän tekemisiään, Laine kehui. 

Kauden aikana 29 osumaa viimeistellyt Laine ei ole tehnyt maalia seitsemään otteluun, mutta sillä jaksolla hänellä on kasassa kuusi syöttöpistettä. 

Jetsin kapteeni Wheeler kehui Laineen monipuolisuutta seuran Twitter-tilillä. 

– Emme halua ottaa pois Laineen laukaisutaitoa. Hän osaa syöttää kuitenkin oikeaan aikaan. Se tuotti meille hienon maalin, Wheeler sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat