Patrik Laineen joulukalenterin luukuissa toistaiseksi vain tyhjää – viimeksi St. Louisia vastaan viisi maalia, nyt kiikarit

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen tehohanat ovat jäätyneet kiinni joulukuussa loistavan marraskuun jälkeen. Laine pelasi St. Louis Bluesia vastaan yön NHL-kierroksella neljännen ottelun ilman tehopisteitä. 

Videolla Laine onnistuu aiemmassa ottelussa voittomaalikisassa. 

Laine teki viimeksi viisi maalia St. Louis Bluesin verkkoon joukkueiden kohtaamisessa. Winnipeg Jets lähti selkeänä ennakkosuosikkina kotiotteluun, mutta Blues voitti 1–0. 

Jets jäi ilman maaleja toista kertaa tällä kaudella. Laine laukoi kerran kohti maalia, vaikka hän pääsi pelaamaan ylivoimalla yli kahdeksan minuuttia. 

Tampa Bay Lightningin Brayden Point ja Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin ovat kiilanneet rinnalle maalipörssin kärjessä. Kaikilla on kasassa 21 osumaa. 

Muutkin Jetsin pelaajat olivat kaukana parhaastaan. Jetsillä oli 59 laukausyritystä, mutta se sai vain 26 kutia kohti Jake Allenin maalia. 

Laineen tehot ovat aiemminkin tulleet usein putkissa, ja nyt näyttää taas olevan päällä tukosvaihe. Neljän tehottoman ottelun plusmiinustilasto on kaksi pakkasella. 

Laine teki marraskuussa 18 osumaa, ja hänet valittiin kuukauden pelaajaajaksi. Laine sanoi Winnipeg Sunissa, ettei hän ole huolissaan, vaikka tehotahti on hyytynyt. 

– Tietenkin tiedän mitä odotan itseltäni, mutta se merkitsee eniten mitä pukukopissa valmentajat ja pelaajat odottavat sinulta, Laine sanoi. 

– He olettavat sinun pelaavan parasta kiekkoa ja antavan kaikkesi, ja jos teet maalin, se on mahtavaa. 

Niku sai kehuja

Jetsin toinen suomalainen, puolustaja Sami Niku, pelasi Jacob Trouban parina alle 12 minuuttia. Hän on saanut mahdollisuutensa, kun Josh Morrissey on ollut loukkaantuneena kaksi peliä.

Jetsin valmentaja Paul Maurice kehui Nikun taitoja. 

– Hänellä on riittävästi luistelu- ja kiekonkäsittelytaitoja NHL-puolustajaksi. Jos hän oppii pelin muut osa-alueet hänestää tulee loistava NHL-pakki, Maurice sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat