Mainos

Maali saattaa aiheuttaa hedelmättömyyttä

Maaleissa usein käytettävä glykoli saattaa aiheuttaa terveysriskin, väittää englantilainen tutkimus.

Sheffieldin ja Manchesterin yliopistojen yhteistutkimuksessa todettiin maaleille säännöllisesti altistuneiden miesten tuottavan vähemmän normaaleja spermasoluja muihin miehiin verrattuna. Esimerkiksi maalarit tuottavat huonolaatuisia spermasoluja kaksi ja puoli kertaa enemmän, kuin muut miehet, kirjoittaa BBC.

Huonolaatuisella spermalla tarkoitetaan useimmiten spermasolujen heikkoa liikkuvuutta ja nopeutta. Juuri hyvin liikkuvia spermasoluja on maaleille altistuneilla miehillä vähemmän, kuin muilla miehillä. Huonosti liikkuvat spermasolut ovat usein syynä hedelmättömyyteen.

Maaleissa käytettävien kemikaalien terveysvaikutuksista on kiistelty pitkään, mutta nyt tehdyn tutkimuksen mukaan ainoastaan glykoli aiheuttaa spermasolujen huonoa liikkuvuutta. Glykolia käytetään useimmiten vesiliukoisissa maaleissa.

Tutkimukseen osallistui 2000 miestä, jotka jaettiin kahteen ryhmään sen perusteella, altistuvatko he säännöllisesti glykolipitoisille maaleille vai eivät. Miesten elämäntavat otettiin tutkimuksessa huomioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.