Maajussi-Jaana, 47, on ollut sinkkuna seitsemän vuotta: "Nyt olisi aikaa rakastua"

0:40
Katso videolta, millainen persoona Jaana on!

Jaana on rempseä ja ahkera maajussi, joka pyörittää maaseuturavintolaa päivätöidensä ohessa.

Rakkauden kesä lähestyy jälleen, kun uudet maajussit etsivät rakkautta Maajussille morsian -ohjelman myötä. Uuden tuotantokauden esittelyjaksossa esittäytyvät tuttuun tapaan kahdeksan maajussia, joista neljä lopulta päätyy ohjelmaan etsimään rinnalleen puolisoa. 

Yksi kahdeksasta maajussista on 47-vuotias maajussi-Jaana, joka toimii Puolustusvoimien ompelijana sekä pyörittää kotinsa yhteydessä olevaa maaseuturavintolaa. Jaanan arki on hektistä, mutta aikaa löytyisi kuitenkin myös rakkaudelle. 

– Lähdin tähän ohjelmaan, kun tartteisi nyt se oma kulta löytää tähän elämään, Jaana kertoo MTV Uutisille. 

Päivätöissään Puolustusvoimilla Jaana ompelee armeijan vaatteita ja varusteita, jotka kuluvat kovasti käytössä. Tämän lisäksi Jaana päätti käyttää hyödykseen suuren kotitalonsa neliöt, jotka olivat jäämässä tyhjilleen maajussin kolmen aikuistuneen lapsen levittäessä siipensä ja lennettyä yksi toisensa jälkeen maailmalle.

– Ajattelin, että tämä tila menee vähän haaskuuseen, ja sitten saisi vähän lisätuloa. 

Ahkerana naisena Jaana on kiinnostunut monesta ja saattaa toisinaan suunnitella päivänsä hieman ylimitoitetusti – aivan kaikkeen maajussi ei itse päivän aikana taivu. 

– Tänäänkin mietin, että laitan kellon soimaan neljältä aamulla ja alan imuroimaan, mutta en mä sitten kuitenkaan noussut ihan neljältä, nousin varmaan puolen seitsemän aikaan. Mä vähän luulen aina itsestäni jopa vähän liikoja, Jaana nauraa. 

Jaana kertoo toimivansa usein tunnepohjalta ja sen ansiosta hän on nyt mukana Maajussille morsian -ohjelmassakin: muutama ystävä oli kehottanut naista hakemaan, ja enempiä empimättä Jaana laittoi hakemuksen menemään. 

Jaanalla on takanaan kolme pidempää parisuhdetta ja hän on ollut kahdesti naimisissa. Nyt nainen on ollut sinkkuna noin seitsemän vuoden ajan. 

– Nyt ei enää ole löytynyt oikeasti semmoista ihmistä, kun kyllähän ihminenkin muuttuu ja kasvaa, niin vähän ollut ehkä huonoja valintoja aikaisemmin. En ole ehkä aina tehnyt kaikista järkevimpiä valintoja, sillä menen niin tunteella ja innostun. 

– Nyt olisi aikaa rakastua ja löytää ihminen, kenen kanssa olisi tosi hyvä olla ja voisi yhdessä tehdä kaikkia juttuja. Olisi samanlaiset arvot ja tykättäisiin vähän samanlaisista asioista. 

Vierelleen Jaana etsii miestä, joka voisi mahdollisesti autella hieman ravintolan pyörittämisessä, niin Jaanalla olisi enemmän aikaa kahdenkeskisille asioille. Maajussi pitää urheilusta, joten toivoo, että tulevan kumppanin kanssa voisi mahdollisesti kuntoilla yhdessä. 

Arkiset asiat ja ylipäätään yhdessä oleminen ovat maajussille tärkeitä. 

– Ei aina tarvitse jotain juhlaa. 

Jaana on myös luova ihminen, joka on muutaman vuoden ajan harrastanut muun muassa burleskia. Maajussi kertoo pitäneensä aiheen tiimoilta jopa kurssinkin ravintolallaan pyynnöstä. 

– Kun mä siinä olen, niin mulla tulee oikein kylmät väreet, oikeasti nautin siitä. Olen teatteriakin harrastanut nuorempana, Jaana kertoo. 

Tulevalta kumppanilta tulisi löytyä itsevarmuutta. Jaana toivoo löytävänsä rinnalleen puheliaan ja eläväisen miehen. 

– Semmoinen kauhean epävarma, että aina vastaus olisi, ettei tiedä. Semmoinen ilmeetön, ettei näe, mitä mieltä hän on. Tai sitten ihan hirvittävän hiljainen, ettei puhu oikein yhtään mitään. 

Kirjeiden perusteella Jaana toivoo saavansa tietää millaisista asioista kirjoittaja on kiinnostunut sekä miksi nimenomaan Jaana tuntuu kiinnostavalta ihmiseltä. Lisäksi kuva kirjoittajasta olisi maajussin mukaan kiva lisä.

Kävimme läpi millaisia tyyppejä uudet maajussit ovat – katso keskustelu alla olevalta videolta! 

9:06

Maajussille morsian -sarjan 14. tuotantokausi esitetään MTV3-kanavalla syksyllä 2021.

Maajussille morsian -esittelyjakso mtv-palvelussaOhjelma on katsottavissa myös C Moressa. Kirjoita maajussille täällä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja