Omavaraista lomakylää pyörittävä maajussi-Miia: "Jos en ole ehtinyt metsille, niin pistän jonkun poron pakkaseen"

Maajussi-Miia on omavarainen ja aktiivinen nainen, joka etsii kainaloa, jonka lämpöön käpertyä sohvalle rentoutumaan. 

Maajussille morsian -ohjelman 13. tuotantokauden maajussit ovat nyt julkaistu. Mukana on jälleen kahdeksan maajussia eri puolelta Suomea. Rakkautta etsimässä on kolme naista ja viisi miestä, joista useille elämä maalla on ollut itsestäänselvyys, mutta toisille hyppy tuntemattomaan.

Mukana on 36-vuotias maajussi-Miia, joka kertomansa mukaan päätyi ohjelmaan mukaan rakkautta etsimään äitinsä ansiosta. Miia on ollut sinkkuna nyt viiden vuoden ajan ja nyt hän haluaisi löytää rinnalleen uuden rakkaan. 

– Teen pitkää päivää ja asun täällä aika korvessa, niin ei ole aikaa etsiä itselle miestä. Siitä olen kuitenkin puhunut jo jonkun aikaa, että olisi kivaa, kun olisi joku kaveri. Niin siksi varmaan hän ilmoitti minut ohjelmaan mukaan, Miia pohtii. 

Miia pyörittää Kuusamon ja Sallan rajoilla omaa lomakyläänsä, johon lukeutuu erilaiset majoitus- sekä matkailupalvelut. Yksi "lähinaapuri" Miialta löytyy noin kilometrin päästä. 

Naisen elämä on melko omavaraista: hänellä on runsaasti erilaisia eläimiä tilallaan, kuten esimerkiksi omia poroja, vuohia, kanoja, kissoja sekä muutama metsästyskoira. Miia mestästää itse käytännössä kaiken lihan, jonka hän syö sekä kalastaa kalansa. 

– Sitten jos sattuu niin, että on vähän kiireisempi eikä ole ehtinyt metsille, niin pistän jonkun poron pakkaseen. 

Miialla on kaksi kouluikäistä lasta. Varsinkin arkisin, kun lapset ovat koulussa ja jos asiakkaita ei ole, olisi Miiasta mukavaa, kun tilalla olisi joku seurana. 

– Olen kuitenkin kohtuullisen sosiaalinen, niin kaipaan seuraa ja sitä, että saa puhua ihmisille. Sitten jos vaikka viikkoon ei ole asiakkaita, niin löydän itseni jostain kanilasta juttelemasta pupuille. Tai kyselen vuohilta, että mites niiden päivä on mennyt, Miia nauraa. 

Vaikka Miian elämä on erittäin aktiivista ja toisinaan hyvin kiireistä, olisi siinä yksi puolison mentävä aukko. Vaikka Miia nauttii yhteisestä tekemisestä, olisi hänestä myös ihanaa köllähtää oman kullan kanssa vaikkapa sohvalle television ääreen. 

Mies, joka Miialta veisi jalat alta, olisikin todennäköisesti monella tapaa melko samanlainen kuin Miia itse: touhukas mutta kuitenkin kykenevä rauhoittumaan. 

– Huumorintajuakin pitää olla. Olen vähän semmoinen hullu, vähän mustaa huumoria ja aika härski huumorintaju. Olen vähän semmoinen höppänä. Niin semmoista pitää jaksaa katsella. 

Ihannemiehekseen Miia esittää amerikkalaisnäyttelijä Vin Dieselin, jossa Miiaa ihastuttaa erityisesti tämän puheääni. 

– Hän voisi lukea mulle puhelinluetteloa ja voisin vaan kuunnella sitä silleen, että kerro lisää. Ja hemmetin komeahan hän myös on, ainakin minun mielestäni. 

Miia toivoo, että hänen tuleva puolisonsa olisi ainakin kiinnostunut samanlaisista asioista kuin hän itse. Nainen kertoo olevansa valmis ja innokas opettamaan puolisoehdokkaan esimerkiksi metsästyksen saloihin, mikäli hän niin itse haluaa. 

– Ei tarvitse olla sellainen, joka metsästää ja kalastaa ja tekee kaikkia samoja juttuja kuin minä, mutta sellainen, joka olisi kuitenkin kiinnostunut vaikka niistä harrastuksistani, että niitä olisi mukavaa tehdä yhdessä. 

– Kunhan on sen henkinen, että tykkää olla luonnossa. Olen niin paljon metsässä asiakkaiden kanssa ja teen sitä työkseni, niin tykkään välillä käydä sitten vaikka Rukalla yöelämässä laulamassa karaokea tai jotain ihan muuta. 

Maajussille morsian -sarjan 13. tuotantokausi esitetään MTV3-kanavalla syksyllä 2020. Maajussille morsian -esittelyjakso katsottavissa mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat