Maajussi-Atso tunnetaan spontaaniudestaan – tällaista puolisoa hän etsii rinnalleen: "Kuitenkin olen aika menevä"

Töllötuomarit – Maajussi-Atso 1:25
Töllötuomareissa kerrotaan lisää maajussi-Atson taustoista.

Kehon ja mielen hyvinvointiin elämässään vahvasti panostava Atso on maailmaa nähnyt maajussi, joka on nyt asettunut sukutilalleen ja valmis löytämään elämänsä kumppanin.

Maajussille morsian  tulee taas ja kahdeksan rakkaudennälkäistä maajussia ympäri Suomen etsivät rinnalleen sitä oikeaa elämänkumppania.  

Heidän joukossaan on 44-vuotias maajussi-Atso, joka asuu sukutilallaan Karkkilassa. Tila on Atson lapsuudenkoti, josta hän lähti maailmalle 16-vuotiaana muuttaessaan Helsinkiin lukioon.  

Sittemmin Atso on asunut useissa eri kaupungeissa sekä maissa: maajussi on ehtinyt käydä kääntymässä pidemmät ajanjaksot Kanadassa, Tanskassa sekä Ruotsissa. 2019 Atso rantautui Ruotsista takaisin Suomeen ja kotipaikkakunnalleen ja lunasti äidiltään puolikkaan osuuden lapsuudenkodistaan.

Nyt Atso on asettunut Karkkilaan, eikä aio sieltä hevin lähteä – vaikka ei halua mitään tulevaisuuden suhteen täysin lukkoon lyödäkään tai poissulkea vaihtoehtoja.  

– Totta kai aina on avoimena. Kun tilaisuuksia tulee, niin asiat sitten järjestyy miten niitä haluaa järjestellä. Vähän sellaisella ajatuksella sitten tässä on myös oltu.  

Monet Atson tutut ovat aiemmin ehdottaneet hänelle Maajussille morsian -ohjelmaan hakeutumista. Maajussi ei aiemmin ole ottanut asiakseen näin tehdä, mutta nyt hän on valmis menemään rohkeasti jälleen uutta asiaa kohti, ja haki mukaan.  

Atso on harrastanut paljon teatteria ja tanssia sekä tehnyt pitkään kehon ja mielen hyvinvointiin liittyviä opintoja sekä harjoitteita. Hänen tilansa navettaa on käytetty juhlatilana, mutta Atso haluaisi kehittää sitä edelleen niin, että siellä voisi järjestää esimerkiksi hyvinvointiretriittejä.  

Elämänkumppania kohti

Parisuhdeasioissa Atso kuvailee olevansa jokseenkin kokematon, eikä hänellä ole historiassaan pidempiä seurustelusuhteita. Atso ei kertomansa mukaan ole aiemmin liiemmin kaivannut kumppania rinnalleen, vaan on viihtynyt sinkkuillen.  

– On jotenkin ajatellut sillä lailla, että asiat loksahtavat kohdalleen sitten, kun on sen aika, jos on edes loksahtaakseen. Sitten toisaalta, kun on ollut koulussa töissä opettajana ja on jotenkin semmoinen sosiaalinen akku usein aika tyhjä, ja uuteen ihmiseen tutustuessa täytyisi olla vähän tilaa siellä sosiaalisessa akussa, Atso naurahtaa.  

Atso kuvailee olevansa tietyissä asioissa melko impulsiivinen ja olevansa avoin uusien asioiden kokeilemiselle, ja samanlaista mentaliteettia hän toivoo myös tulevalta kumppaniltaan.  

– Kuitenkin olen aika menevä, haluan nähdä ja kokea erilaisia juttuja, niin haluaisin löytää sellaisen ihmisen, joka tavallaan haluaa myös tällaisia asioita tehdä yhdessä.  

Toisaalta hyvin tärkeää on myös se, että tavallinen arki ja sen puuhat soljuvat kumppanin kanssa hyvin yhteen. Atso toivoisi myös,että tuleva kumppani voisi olla kiinnostunut samanlaisista asioista, kuten esimerkiksi tanssista, joogasta sekä meditaatiosta.  

– Sellainen ihminen, joka ymmärtää, että oman hyvinvoinnin eteen täytyy päivittäin tehdä töitä ja on myös itse valmis siihen.  

– Monipuolisesti aktiivinen sillä lailla, että haluaa uskoa ihmisistä, elämästä ja maailmasta hyvää, niin se on myös tärkeä asia.  

Atsoa ei siis välttämättä innosta ihminen, jonka mielestä sohvalla loikoilu on mielenkiintoisempaa, kuin joku aktiivinen puuha.  

Kumppanina Atso haluaa ensisijaisesti pitää toisesta huolta ja varmistaa, että toisella on kaikki hyvin. Hän kokee omaavansa myös sellaisen romanttisen puolen, jota ei ole päässyt välttämättä aiemmin juurikaan toteuttamaan. Maajussi pitää myös spontaaniudesta.

– Voisi hyvin olla, että pakataan matkalaukkuun kaksi paitaa, hame, housut ja maastokengät, ja sitten vaan mennään johonkin paikkaan X.

Perheen perustaminen on myös Atson mielessä yhtenä mahdollisena vaihtoehtona tulevaisuuden kululle.

– Se on näitä asioita, mikä siitä toisesta riippuu tavallaan, että mitkä hänen ajatuksensa ovat. Se pitää sitten keskustella jokaisen kanssa erikseen. 

Maajussille morsian -sarjan 17. tuotantokausi ja Maajussille morsian: Kaikki tarinat -sarjan toinen tuotantokausi esitetään MTV:llä syksyllä 2024. Maajussille morsian -esittelyjakso MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla keskiviikkona 14.2. klo 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat