Maajussi-Ann paljastaa nyt MTV Uutisten haastattelussa, miten hänen ja Erkin suhteelle kävi: "Jos olisin tiennyt..."

Maajussi-Ann ja Erkki kertoivat Vappu Pimiälle, millainen heidän suhteensa tila on 1:16
Videolla Ann ja Erkki kertoivat, kuinka heidän suhteensa oli edennyt puoli vuotta kuvausten päättymisen jälkeen.

Maajussille morsian maailmalla -kausi on tullut päätökseensä, ja katsojat ovat vihdoin saaneet tietää, miten maajussien ja -jussittaren lopullisten valintojen kanssa kävi. Islannissa asuvan Annin valinta kohdistui Erkkiin.

Kauden viimeisessä Maajussille morsian maailmalla -jaksossa juontaja Vappu Pimiä tapasi Annin ja Erkin Islannissa. Tuolloin kaksikko kertoi olevansa hyviä ystäviä ja tuumasi, että aika näyttää, roihahtaako heidän välillään vielä tulevaisuudessa rakkauden liekki.

Nyt Ann kertoo MTV Uutisille, että tilanne on tällä hetkellä epäselvä.

Annin mukaan hän ei tiennyt, että Erkillä olisi ollut mahdollisuus jäädä hänen luokseen Islantiin heti farmiviikon ja viimeisen valinnan jälkeen. Näin ollen Ann oli valitettavasti ehtinyt jo sopia itselleen ohjelmaa ja menoja heti farmiviikon jälkeen, eikä hänen luokseen voinut jäädä pidemmälle vierailulle.

– Jos olisin tiennyt, niin olisin tehnyt suunnitelman, jotta olisin voinut pitää häntä täällä vähän pidempään, hän sanoo.

Hieman myöhemmin Erkki matkusti uudelleen Annin luo Islantiin, ja kaksikko tapasi muutamaan otteeseen myös Suomessa. He kävivät muun muassa yhdessä tapaamassa Annin toista puolisoehdokasta Veikkoa tämän kotona.

Vaikka Ann ja Erkki tapasivatkin toisiaan joitakin kertoja ohjelman kuvausten päätyttyä, eivät he ennättäneet liiemmin viettää täysin kahdenkeskeistä aikaa ja tutustua toisiinsa kunnolla.

Viimeisimmän kerran kaksikko näki Maajussille morsian maailmalla -kauden Mitä heille kuuluu nyt? -jakson kuvausten aikaan, kun Erkki matkusti Annin luo Islantiin. Sen jälkeen he viestittelivät jonkin verran, mutta nyt yhteydenpito on ollut jo pidemmän tovin tauolla.

– Jostain syystä se vain loppui koko juttu. Erkki ei ikinä sanonut minulle yhtään mitään sen kummemmin siitä, oliko hän kiinnostunut vai ei ja oliko tässä jotain, Ann sanoo.

Annin mukaan Erkki ajatteli kaksikon olevan siinä iässä, ettei heidän tarvitsisi kiirehtiä, kun taas hän itse on asiasta täysin eri mieltä. 

– Minä olen sellaisessa iässä, että nyt on helvetinmoinen kiire. Emme me ole kaksikymppisiä enää. En tarkoita, että meidän tarvitsisi noin vain muuttaa yhteen, vaan että voisimme vähän tutustua paremmin, hän sanoo.

Ann kertoo pitäneensä jälkikäteen yhteyttä myös Veikon kanssa. Hän kuitenkin kertoo, ettei myöskään Veikosta ole viime aikoina kuulunut ja toteaa, ettei tiedä, missä mennään.

Ann uskoo, että mikäli hän ja Veikko olisivat tavanneet toisensa jossain muualla kuin ohjelman kuvauksissa, olisi heillä voinut synkata todella hyvin. 

– Minullahan ei ollut harmainta aavistusta, mitä miehet sanoivat ohjelman haastatteluissa. Nyt kun olen katsonut ohjelmaa, niin minulle tuli uutena, että ohhoh, hänellä oli ehkä vähän tunteita, hän pohtii.

Ann kertoo ajatelleensa, että Veikon olisi ollut vaikeampaa muuttaa Islantiin, sillä mieheltä löytyy Suomesta muun muassa perhettä ja eläimiä. Jälkikäteen ohjelmaa katsoessaan Ann yllättyi, kun Veikko totesi haastattelussa, että kyllähän hänen tilalleen olisi Suomessa ottajia.

– Tällaisista ei hirveästi keskusteltu, hän toteaa.

Ann sanoo, että olisi ollut mukavaa tutustua myös Lauriin, joka oli Lapissa mukana etäyhteyksin ja jonka oli alun perin tarkoitus tulla farmiviikolle Islantiin. Ennen farmiviikkoja kuitenkin selvisi, että Laurin oli jättäydyttävä matkasta.

– Hän vaikutti ihanalta tyypiltä. Jää semmoinen miete, että mitä jos. Sitähän ei voi tietää, Ann sanoo.

Vaikka tilanne on epäselvä, ei Ann ole sulkenut pois mahdollisuutta sille, että rakkaus esimerkiksi Erkin tai Veikon kanssa voisi vielä roihahtaa. Se kuitenkin vaatisi tapaamisia ja tilanteen edistämistä, sillä Ann ei kertomansa mukaan halua ryhtyä etäsuhteeseen, ainakaan pysyvästi.

– Minulle juuri arki on kaikkein tärkeintä, ei se, että tekisimme vain hauskoja juttuja yhdessä. Ne kaikki harmaat arkipäivät, silloin sitä tarvitsee jonkun, jonka kanssa keskustella ja tehdä asioita yhdessä. 

– Nykyäänhän lentokoneita lentää joka suuntaan, niin eihän se ole vaikeaa tavata. Sitä voi tavata vaikka puolivälissä matkaa, viettää vaikka viikonlopun jossain, mutta pitää edetä. Ei junnata paikallaan, hän jatkaa.

Kaikesta huolimatta Ann kuvaa, että Maajussille morsian maailmalla -ohjelmaan osallistuminen oli hänen elämänsä suurin seikkailu.

– Siinä tutustui niin moniin mukaviin tyyppeihin. En voi sanoa mitään muuta negatiivista, kuin että Lapissa oli välillä kylmä, kun piti odotella, hän nauraa.

Ann ylistää myös kauniin sanoin Maajussille morsian maailmalla -työryhmää, johon hän tutustui ohjelman kuvausten aikana.

– Minä en yhtä ainutta henkilöä tavannut, jonka kanssa ei olisi voinut olla oma itsensä. He olivat kaikki miellyttäviä ja hymyileviä, eivätkä koskaan ärsyyntyneet. En voi käsittää, että ihmiset voivat tehdä tuollaista työtä, ja ovat silti tuollaisia. Nostan hattua!

Maajussille morsian maailmalla -päätösjakso MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaina 29.6. klo 21. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat