Maailmanmestari ärähti vaarallisesta F1-tempauksesta: "Kuinka tyhmiä voitte olla?"

Tulosruutu teki selkoa Britannian F1-kisan tapahtumista.

Vuoden 1997 F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve on ärähtänyt kolumnissaan aktivistiryhmän ryntäämisestä radalle Silverstonen F1-kisassa.

Viisi Just Stop Oil -aktivistiryhmän mielenosoittajaa ryntäsi vaarallisesti Silverstonen radalle Britannian GP:n avauskierroksella sunnuntaina vain hetki sen jälkeen, kun kisa keskeytyi ison kolarin vuoksi. Autot olivat yhä kiertämässä rataa.

Mielenosoittajat tekivät tempauksensa vastalauseena F1-sarjan päästöille. Just Stop Oil selvitti sosiaalisessa mediassa, että se "vaatii hallitusta pysäyttämään välittömästi uudet öljy- ja kaasuprojektit Isossa-Britanniassa".

– Jatkamme urheilu- ja kulttuuritapahtumien sekä öljyn häiritsemistä, kunnes vaatimuksemme on toteutettu, Just Stop Oil kirjoitti.

"Teillä ei ole mitään käsitystä"

Jacques Villeneuve kommentoi Formule1.nl:n kolumnissaan muun muassa Alfa Romeon Guanyu Zhoun avauskierroksen hurjaa kolaria sekä mielenosoittajien tempausta.

– Guanyu Zhoun kolari oli sokki, se näytti pahemmalta kuin millainen vaikutus sillä saattoi olla. Et koskaan halua nähdä autoja lentämässä aitoja päin. Se voi olla hyvin vaarallista, joten hän oli onnekas, Villeneuve ruoti.

Kanadalaisikoni jatkoi kovin sanoin siirtyessään mielenilmauksen käsittelyyn.

– Olin myös sokissa kuvista protestoijista istumassa radalla. Kuinka tyhmiä voitte olla? Teillä ei ole mitään käsitystä siitä, miten vaarallista tämä on teille itsellenne ja kuljettajille. Autot tulevat teitä päin 300 kilometriä tunnissa, se on vähän eri juttu kuin juosta alasti kentän poikki. Todella naurettavaa, Villeneuve latasi.

Lue myös:

    Uusimmat