Fernando Alonso kiivastui: "Formula ykkösissä enemmän amatöörejä kuin muissa sarjoissa"

McLarenin Fernando Alonson F1-kisa Yhdysvaltain Austinissa päättyi nopeasti. Pettynyt Alonso jyrähti avauskierroksen Lance Stroll -kolarin jälkeen formula ykkösten "amatöörikuljettajista".

Williamsin kanadalaiskuski Stroll törmäsi takaa Alonsoon, ja espanjalaisen kisa päättyi hänen nitkutettua varikolle. Stroll pystyi jatkamaan kisaa, mutta sai kolarin aiheuttamisesta varikon läpiajorangaistuksen.

Alonso osoitti syyttävän sormensa Kansainväliseen autourheiluliitto FIA:an, joka ei kaksinkertaisen maailmanmestarin mukaan tee riittävästi pysäyttääkseen vaarallista ajamista.

– Olen pettynyt, koska olen yhdeksän päivää täällä Yhdysvalloissa kisatakseni, ajan kisassa 600 metriä ja minut työnnetään ulos, Alonso pamautti Autosportin mukaan.

– Näin tämä menee. Ongelma on enemmän FIA:n, koska he sallivat tämäntyyppisen ajamisen. Ajan muissa sarjoissa amatöörikuskien, teoreettisesti sellaisten, kanssa, eikä siellä ole koskaan ollut ongelmaa. Täällä (formula ykkösissä) on enemmän amatöörejä kuin muissa sarjoissa.

F1-sarjan tämän kauden jälkeen jättävä Alonso kisaa myös World Endurance Championship (WEC) -sarjassa. Espanjalainen jatkoi kritiikkipuiden lataamista F1-uuniin.

– Ehkä he tekevät sitten jotain, kun tulee iso onnettomuus. Siihen saakka yritämme pitää hauskaa muissa luokissa, joissa kisaamme 34 autoa vastaan, amatöörejä vastaan, 60-vuotiaita miehiä vastaan, eikä mitään koskaan tapahdu.

Alonson mukaan hänellä on "keilattu" viime aikoina formula ykkösissä heti kättelyssä Spassa ja nyt Yhdysvalloissa.

Myöhemmin Yhdysvaltain tilanteen uudelleen katsottuaan Alonso otti kuitenkin Twitterissä sanojaan hiukan takaisin.

– Pettymyksellinen kisa. Meni vain 600 metriä, ennen kuin minuun osuttiin takaapäin. Kun katson nyt uusintoja, ei ole paljoa, mitä kukaan voisi tehdä, liian monta autoa kasassa neljännessä mutkassa. Vain sitä. Vain epäonnea tänään, Alonso kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat