F1-kisassa nähtiin todella vaarallinen tempaus – useita ihmisiä pidätettiin, sarjapomo menetti hermonsa

Tulosruutu: Britannian GP:ssä raju joukkokolari

F1:n sunnuntain Britannian GP:ssä nähtiin todella vaarallinen tempaus, kun useat mielenosoittajat hyökkäsivät radalle kisan alkuvaiheilla. Paikallisen poliisin mukaan yhteensä seitsemän mielenosoittajaa pidätettiin tempauksen yhteydessä.

Asiasta kertoo Northamptonshiren poliisi, joka oli saanut jo etukäteen tietoonsa sen, että ilmastoaktivistit saattaisivat osoittaa mieltään sunnuntain kisan yhteydessä.

Yhteensä seitsemän ihmistä hyppäsi rata-aitojen yli ja rynnisti radalle kisan alkuvaiheilla.

Tuolloin kilpailuun oli tuotu punaiset liput ensimmäisen mutkan joukkokolarin myötä.

Aitojen yli hypänneet aktivistit istahtivat radalle samaan aikaan kun viimeiset autot olivat kurvaamassa takaisin varikolle.

– Olen todella pettynyt tähän joukkoon, jotka osoittivat piittaamattomuuttaan hyökättyään radalle uskomattoman vaarallisella tavalla. Tarjosimme heille sauman, jossa he olisivat voineet osoittaa rauhanmukaisesti mieltään. Nyt he päättivät asettaa niin kuljettajat, ratavirkailijat kuin vapaaehtoiset hengenvaaraan. On käsittämätöntä, miten joku voi päätyä tämmöiseen ratkaisuun, ylitarkastaja Tom Thompson totesi paikallispoliisin tiedotteessa.

F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali ei pitänyt lainkaan mielenosoittajien tempauksesta.

– Ihmiset voivat osoittaa mieltään vastuullisesti, mutta se, että juostaan radalle ja asetetaan niin kuljettajat, ratavirkailijat kuin itsensä vaaran alle – se on uskomattoman tyhmää ja anteeksiantamatonta, Domenicali jyrähti Sky Sportsille.

– Aina voi protestoida mitä ikinä haluaa. Se on sananvapautta, mutta että toimii näin... Naurettavaa. Se on vähintä, mitä voin sanoa, Domenicali jatkoi mielenosoittajien tempun kritisointia.

Kisa oli pitkään pysähdyksissä alun joukkokolarin ja mielenilmauksen takia. GP:n voittoon ajoi lopulta Ferrarin Carlos Sainz.

Lue myös:

    Uusimmat