Riskialtis toiminta huolettaa F1-sirkuksessa – nyt jyrähtivät kuljettajat: "Typerää vaarantaa henkensä"

Käsittämätön näky! Mielenosoittajat vaaransivat vedon Timanttiliigassa 1:13
Käsittämätön näky! Mielenosoittajat vaaransivat vedon Timanttiliigassa – ranskalaisjuoksija loukkaantui tässä tilanteessa

F1-supertähdet ovat huolissaan kontrolloimattomien mielenosoitusten aiheuttamista vaaratilanteista. Viime vuonna Silverstonessa tapahtunutta välikohtausta ei haluta nähdä toistamiseen. 

Vaaratilanteita aiheuttaneet protestit puhuttavat urheilumaailmaa. Viimeisin tapaus sattui sunnuntaina, kun joukko ilmastomielenosoittajia tunkeutui Tukholman Timanttiliigassa juoksuradalle kesken 400 metrin aitakilpailun. TIlanne pilasi useamman juoksijan suorituksen ja aiheutti ranskalaisen Wilfried Happion loukkaantumisen

Maaliviivalle tunkeutuneet mielenosoittajat aiheuttivat vaaratilanteen Tukholmassa. Katso kaoottinen välikohtaus pääkuvan videolta.

Tulevana viikonloppuna moottoriurheilun ystävien katse kiinnittyy Silverstonen F1-osakilpailuun. Useat kuljettajat ovat ilmaisseet huolestuneensa kasvavasta trendistä, jossa aktivistit tunkeutuvat kisa-alueelle erilaisissa urheilutapahtumissa.

Silverstonessa nähtiin viime vuonna hengenvaarallinen mielenosoitus, kun joukko protestoijia tunkeutui kielletylle alueelle heti ensimmäisellä kierroksella. 

– Toivotan aktivistit ja mielenosoittajat tervetulleiksi. Emme kuitenkaan koskaan halua nähdä ihmisten seisovan radalla ja asettavan itseään suureen vaaraan, seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton sanoi Sky Sportsille.

– Toivon tietysti, että olemme oppineet jotain viime vuodesta. Luulen, että meillä on 100 vartijaa töissä estämässä sitä tapahtumasta, Hamilton jatkoi. 

Myös McLarenin Lando Norris vetosi ennakkoon mielenosoittajiin.

– Se on tietenkin huolenaihe, koska on typerää vaarantaa henkensä autojen ajellessa ympäriinsä, Norris sanoi Guardianille

Lue myös:

    Uusimmat