Tätä vaarallista näytelmää ei tv-kuvissa nähty – Lewis Hamiltonin oli reagoitava

Tulosruutu teki selkoa Britannian F1-kisan tapahtumista.

"Just Stop Oil" -aktivistiryhmän tukijoita ryntäsi Silverstonen radalle F1:n Britannian GP:n avauskierroksella. Myös F1-tähti Lewis Hamilton on ottanut kantaa mielenilmaukseen.

Aktivisteja ei näkynyt tv-kuvissa, eivätkä he vaikuttaneet kisan kulkuun. Britannian GP keskeytettiin nimittäin jo ensimmäisellä kierroksella ison kolarin vuoksi. Kun kisa käynnistyi jälleen, oltiin rata tyhjennetty sinne kuulumattomista ihmisistä.

Just Stop Oil perusteli tempaustaan Twitterissä.

– Joukko Just Stop Oilin tukijoita ryntäsi radalle Britannian GP:ssä. Jos tämä keskeytys pöyristyttää enemmän kuin se, että maailma palaa silmiemme edessä, kannattaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Vaadimme hallitusta pysäyttämään välittömästi uudet öljy- ja kaasuprojektit Isossa-Britanniassa. Jatkamme urheilu- ja kulttuuritapahtumien sekä öljyn häiritsemistä, kunnes vaatimuksemme on toteutettu. Kuinka monen nuoren ihmisen on astuttava esiin, ennen kuin hallitus alkaa vihdoin kuunnella?

Lewis Hamilton kommentoi tapahtunutta Instagram Storiesissa.

– Olemme tänään nähneet, että F1 on vaarallinen laji. En ollut tietoinen tämän päivän protesteista. Tuen aina ihmisiä, jotka taistelevat vakaumuksensa puolesta, mutta se on tehtävä turvallisesti. Älkää hypätkö kilparadoille protestoimaan. Emme halua, että joudutte vaaralliseen tilanteeseen, linjasi Hamilton.

Katso twiitit alta.

Lue myös:

    Uusimmat