Mainos

Maailmanennätys rikki! Mies omistaa 1800 erilaista Monopoly-lautaa – vihaa itse pelin pelaamista

Englantilaismiehen kymmenen vuotta kestänyt keräilyinnostus poiki maailmanennätyksen.

Maailman suurimman Monopoly-kokoelman omistaja intoutui harrastuksen pariin puolivahingossa. Kaikki alkoi lomamatkalta 10 vuotta sitten, kun ennätyksenhaltija Neil Scallan halusi ostaa kohteesta matkamuiston, mutta jääkaappimagneetti tuntui liian tylsältä vaihtoehdolta. Hän sai idean ostaa mukaansa paikallisen Monopoly-pelilaudan, jota kautta innostus peliä kohtaan puhkesi. 

Monopoly

Peliyhtiö Parker Brothers toi Monopoly-pelin markkinoille vuonna 1935. Peliä on myydään yli sadassa maassa 47 eri kielellä. 

Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin englantilaismies omistaa jo 1800 erilaista Monopoly-peliä ja on päässyt kokoelmallaan Guinness World Records -ennätystenkirjaan.

47-vuotias Scallan ei aio jättää harrastustaan tähän, vaan hän aikoo laajentaa kokoelmaansa uusilla julkaisuilla ja ulkomaisilla harvinaisuuksilla. Tavoitteena on kerätä yli 2000 erilaista pelilautaa. Tavoite on kova, sillä harvinaisimpia painoksia on valmistettu vain muutamia kappaleita. 

Pelilautoihin rahaa yli 140 000 euroa 

Vaikka voisi luulla, että mies on intohimoinen perhepelin pelaaja, näin ei kuitenkaan ole. Hän kertoo jättävänsä pelaamisen suosiolla muille.

– En ole pelannut peliä noin kahteenkymmeneen vuoteen! Pelasin sitä ennen veljieni kanssa, mutta he huijasivat minua aina, Scallan kertoo.

Huonojen lapsuuskokemustensa vuoksi mies tyytyy nykyisin vain keräilemään pelilautoja itse pelaamisen sijaan. 

Osan pelilaudoista Heathrow'n lentokentällä työskentelevä mies on saanut lahjoituksena lentomatkustajilta, jotka ovat halunneet auttaa häntä erikoisen kokoelman kartuttamisessa. Aivan ilmaiseksi kokoelma ei ole kuitenkaan hänen varastoonsa päätynyt, vaan laskelmiensa mukaan hän on käyttänyt peleihin rahaa yli 140 000 euroa. Harvinaisimpia pelilautoja ovat muun muassa Kinder edition, Coca Cola edition ja Peugeot edition.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.