Maailman yksinäisin leijona hylättiin yksityiselle eläintarhalle vuosiksi – vihdoin käänne parempaan

Äänensä kadottaneen maailman yksinäisimmän leijonan elämässä tapahtui vuosien jälkeen käänne parempaan 0:57
Katso videolta vuosien yksinäisyyden uuvuttaman urosleijona Rubenin ensimmäiset haparoivat askeleet sen uudessa kodissa.

Maailman yksinäisimmän leijonan elämässä tapahtui vuosien jälkeen käänne parempaan.

15-vuotias Ruben on urosleijona, joka on viettänyt elämänsä yksityisessä eläintarhassa Armeniassa. "Maailman yksinäisimmäksi leijonaksi" kutsutusta Rubenista uutisoi muun muassa New York Post

Viimeiset viisi vuotta Ruben on joutunut asumaan yksin betonisessa aitauksessa. Uros jäi yksin karuihin olosuhteisiin, kun eläintarhan omistaja kuoli ja tarha suljettiin. Rubenin laumalle löytyi helposti uusi koti, mutta toisin kävi urosleijona Rubenille. 

Yksinäisyys oli Rubenille niin raskas pala, että sen kerrotaan jopa menettäneen kykynsä karjua savannin kuninkaan jylhään tapaan.

Siirto-operaatio

Nyt Rubenille on tarjottu vihdoin ja viimein käännettä parempaan. Eteläafrikkalainen luonnonsuojelualue ADI Wildlife Sanctuary tarjoutui ottamaan Rubenin hoiviinsa.

Luonnonsuojelualueen johtaja Jan Creamer kertoo, että Rubenin asioita hoitaakseen ottanut tiimi oli herkistynyt kyyneliin nähdessään Rubenin ensimmäisen kerran.

–  Leijonat ovat kaikista isoista kissaelämistä sosiaalisimpia. Ne elävät villeinäkin perhekunnissa. Se on varmasti ollut Rubenille musertavaa, kun sillä ei ole ollut mahdollisuutta kommunikoida muiden leijonien kanssa, Creamer toteaa. 

Suurikokoisen villieläimen siirto ei ole mikään yksinkertainen reittilennolla suoritettava operaatio. Lentoyhtiö Qatar Airways suostui kuitenkin osallistumaan Rubenin siirto-operaatiossa Armeniasta Etelä-Afrikkaan, kun se kuuli maailman yksinäisimmän leijonan kohtalosta. Lentoyhtiö tarjosi tarpeeksi suuren koneen, johon urosleijonan kuljetuslaatikko mahtui turvallisesti ja operaatiolle sopivan lentoreitin.

Elämänhalu voittaa

Rubenin saapuessa luonnonsuojelualueelle sen jalat tärisivät aliravitsemuksen ja liikunnan puutteen takia. 

–  Itkimme nähdessämme sen astelevan ensimmäisen kerran nurmella ja sen kuullessa lajitovereidensa ääniä Afrikan auringon alla, Creamer kertoo.

Ruben osoitti päättäväisyytensä ja elämänhalunsa jo sillä hetkellä, kun se astui ulos kuljetuslaatikostaan. Jo lyhyt aika luonnonsuojelualueella on tehnyt ihmeitä elämänsä betoniaitauksessa viettäneelle leijonalle.

–  Sen koko olemus on muuttunut. Sen kasvot ovat rentoutuneet, eikä se ole enää niin pelokas. Sen päättäväisyys kävellä omin neuvoin on inspiroivaa, Creamer kertoo. 

Creamer kuvailee Rubenia urhoolliseksi leijonaksi.

– Jos se kompuroi tai kaatuu, se nousee aina ylös ja jatkaa matkaansa, hän kertoo. 

Ruben on erityisesti nauttinut omasta uudesta lempilelustaan, joka on valtava kissanmintulla täytetty nyrkkeilysäkki. 

Creamer kertoo, että Ruben on myös alkanut löytää omaa ääntänsä uudelleen. Siinä on auttanut se, että se voi kuulla lähellä olevien muiden leijonien äänet.

–  Tiedämme, että meillä on vielä pitkä tie edessä ja se tarvitsee vielä paljon eläinlääkärin hoitoa. Sen uuden elämän alkutaipale ei kuitenkaan olisi voinut lähteä liikkeelle paremmin, Creamer kertoo. 

Lähteet: New York Post ja Kameraone

Lue myös:

    Uusimmat