Urosleijona virkosi yllättäen kesken hoidon savannilla – auttajille tuli kiire juosta karkuun

Rauhoitettu urosleijona heräsi kesken hoidon savannilla – auttajille tuli kiire juosta karkuun 0:51
Savannien kuningas ei ollut iloinen herätessään kesken hoidon.

Eläinlääkäreistä koostuvalle tiimille tuli kiire keskellä Etelä-Afrikan savannia, kun hoidettavana ollut urosleijona virkosi yllättäen.

Emily Cehrs jakoi hurjan videon arjestaan villieläinten eläinlääkärinä. Hän ja hänen kollegansa olivat Etelä-Afrikassa savannilla hoitamassa urosleijonaa, joka yllättäen virkosikin ennen aikojaan.

Kyseessä oli rutiinitarkastus, jonka yhteydessä urosleijona oli tarkoitus siirtää muualle savannilla. Kukaan ei ollut osannut odottaa tilanteen äkillistä suunnanmuutosta. 

Lääkkein rauhoitettu leijona ei ollut ollenkaan iloinen nähdessään joukon ihmisiä ympärillään. Eläinlääkärit ja savannilla auttaneet paikalliset riistanvartijat karkasivat kiireen vilkkaa vihaisen kissaeläimen tassujen ja kidan ulottumattomiin.

– Tiesittekö, että leijonat ja muut kissaeläimet ovat herkkiä ärsykkeille? Ne heräävät yleensä kuullessaan kovan äänen tai jos niitä liikutetaan. Olimme tehneet kaikki tarkastukset oikein tälle kyseiselle leijonalle, ennen kuin aloimme lastaamaan sitä perävaunuun. Valitettavasti eläimen nostaminen paareille havahdutti leijonan. Kuten näette videon lopusta, se on kuitenkin edelleen voimakkaasti rauhoitettu ja nukahti pian uudestaan. Pelottavinta oli mennä takaisin ja varmistaa, että se on varmasti uudelleen nukahtanut, Emily kertoo videon saatetekstissä. 

Emily jakoi videon TikTokiin ja sitä on katsottu hurjat 67,2 miljoonaa kertaa. Videoillaan Emilyn on tarkoitus näyttää, millaisessa stressaavassa ympäristössä villieläinlääkärit operoivat päivittäin.

Voit katsoa videon artikkelin yltä.

Lähteet: Ark.Media/Reuters ja @elle_thewild/TikTok

Lue myös:

    Uusimmat