Mainos

Maailman taloustilanne ei haittaa - Joulupukki on nähtävä Lapissa

Lapin matkailukohteissa alkaa tänä viikonloppuna joulusesonki, kun ensimmäiset tilauslennot saapuvat.

Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy arvioi, että jouluturistien määrä pysyy tänä vuonna viimevuotisella tasolla. Jopa hienoista kasvua on odotettavissa. Rovaniemen osalta vilkkain päivä tulee olemaan 18. joulukuuta, jolloin saapuu lukuisia, täysiä reittikoneita ja suurin määrä charter-asiakkaita.

Eniten ulkomaalaisia turisteja tulee Isosta-Britanniasta. Lisäksi paljon matkailijoita saapuu Venäjältä, Ranskasta, Italiasta ja Japanista.

– Erityisesti italialaisten turistien määrä on ollut tasaisessa kasvussa maailman taloustilanteesta huolimatta, sanoo Rovaniemen Matkailun ja Markkinoinnin toimitusjohtaja Sanna Kortelainen.

– Espanjasta puolestaan saapuu hieman vähemmän turisteja kuin aiemmin. Paikkaavina ryhminä ovat juuri venäläiset.

Lapin turismille uusi markkinarako on Kiina. Tänä jouluna Kiinasta lentää ensimmäisiä joulunviettäjiä Lappiin.

– Tämä on ollut mukava kasvunpaikka. Toki pitkäjänteistä markkinointityötä on tehty vuosia.

Joulupukki ja revontulet kiinnostavat eniten

Kansallisuudesta riippumatta Joulupukin tapaaminen on turistin Lapin-matkan huippukohta. Turistit haluavat nähdä Joulupukin ja tutustua hänen kotikaupunkiinsa Rovaniemeen.

Muita kiinnostuksen kärkikohteita ovat revontulet, lumi ja porot.

Vaikka kiinnostuksenkohteet ovat kaikilla lähes samat, erojakin löytyy. Esimerkiksi japanilaiset ovat erityisen kiinnostuneita revontulista.

– Japanilaisille matkailijoille pitää olla revontuliretkiä runsaasti tarjolla. Heillä menee matkarytmi siten, että yöt valvotaan ja päivisin on leppoisampi ohjelma. Ilta- ja yöretket revontulia ihaillen hiljaisissa maisemissa ovat japanilaisten kautta tulleet myös muiden kansallisuuksien suosioon, Kortelainen sanoo.

Sosiaalinen media tuo kysyntää

Toimitusjohtaja Sanna Kortelaisen mukaan Suomen Lapin esiintyminen esimerkiksi kansainvälisessä mediassa poikii heti kyselyjä turisteilta.

– Jos esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai muualla verkossa jaetaan hyviä kuvia Lapista, niin se näkyy välittömästi pienenä kysyntäpiikkinä.

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN valitsi viime vuonna Rovaniemen maailman jouluisimmaksi matkakohteeksi. CNN:n mukaan Rovaniemen Joulumaa on ehdoton vierailupaikka, jos haluaa nähdä oikean elävän joulupukin.

Myös Lonely Planet valitsi viime vuonna Lapin kärkeen, kun se listasi maailman parhaimpia talvilomakohteita.

– Kun tieto verkkoviestinnän keinoin menee eri puolille maailmaa, niin toki huomaamme kysynnän, kertoo Kortelainen.

Koko Lapin osalta joulukuun aikana kirjataan noin 310 000 majoitusvuorokautta, joista yli 70 prosenttia on ulkomaisia majoittujia.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.