Maailman rikkain mies käytti pöyristyttävän summan parkkisakkoihin

1:14
Amazon-verkkokauppajätin perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos on modernin ajan rikkain mies.

Remonttireiskat keräsivät kolmen vuoden aikana satoja pysäköintivirhemaksuja, mutta heidät palkannut maailman rikkain mies kuittasi laskun.

Verkkokauppakolossi Amazonin perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos on maailman rikkain henkilö. Bezosin lähes 130 miljardin dollarin omaisuus pitää huolen siitä, etteivät esimerkiksi parkkisakot aiheuta mainittavaa lovea lompakkoon.

Ei edes siinä tapauksessa, että parkkisakkoja olisi maksettavana 564 kappaletta. Kyllä, Bezos maksoi hiljattain parkkisakkoja noin 18 000 dollarin edestä.

Raksafirman autot sakkomagneetteina

Pysäköintivirhemaksut eivät kuitenkaan olleet Bezosin itsensä keräämiä, vaan ne oli määrätty hänen kotiaan remontoineen raksafirman autoille, jotka oli usein pysäköity pysäköintikieltoalueelle, asukkaiden autopaikoille tai jopa jalkakäytäville.

Parkkisakot oli annettu lokakuun 2016 ja lokakuun 2019 välisenä aikana.

Bezos osti Washingtonissa sijaitsevan, tekstiilimuseona toimineen rakennuksen 23 miljoonalla dollarilla vuonna 2016 ja käytti sen remontointiin 12 miljoonaa dollaria.

Remontti on mitä ilmeisimmin valmistunut, sillä Bezos järjesti kotonaan tammikuun lopulla hieman korkeamman profiilin tupaantuliaiset. Bezosin järjestämissä pirskeissä vierailivat muun muassa Microsoftin perustaja ja maailman toiseksi rikkain ihminen Bill Gates, presidentin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump, senaattori Mitt Romney, JP Morgan Chase -suurpankin toimitusjohtaja Jamie Dimon sekä näyttelijä Ben Stiller.

Lähteet: The Verge, GeekWire

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja