Maailman paras ravintola on Kataloniassa

Kataloniassa, Gironassa sijaitseva El Celler De Can Roca on valittu maailman parhaaksi ravintolaksi.

Valinnan teki brittiläinen ruokalehti Britain's Restaurant Magazine sponsoreinaan S. Pellegrino ja Acqua Panna. Viidenkymmenen parhaimman ravintolan lista on laitettu järjestykseen vuosittain. Kolmena edellisenä vuonna tanskalainen Noma vei ykkössijan, mutta nyt kärkeen kiilasi kolmen veljeksen perustama katalonialainen ravintola.

– El Celler De Can Roca on ollut jo kauan yksi Espanjan kiinnostavimmista ruokapaikoista, palkintoperusteluissa ylistetään. – Rocan veljekset ovat saavuttaneet mainetta katalonialaisilla ruoillaan ja intohimollaan, joka näkyy vieraanvaraisuudessa.

Maailman 50 parhaimman ravintolan kärkiviisikossa toisena on kööpenhaminalainen Noma ja kolmas on Osteria Francescana Modenassa, Italiassa. Neljäntenä listalla komeilee Mugaritz, joka sijaitsee San Sebastianissa, Espanjassa. Maailman viidenneksi parhain ravintola on Eleven Madison Park, New Yorkissa.

Suomalaisista huippuravintoloista yksikään ei noussut 50 parhaan ravintolan joukkoon. Sen sijaan sijalla 67 on helsinkiläinen, kahden Michelin-tähden Chez Dominique.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat