"Maailman katkerin mies" väittää tuikanneensa miljoona dollaria tuleen, jotta vaimo ei saisi rahoja erossa: "Tuhosin ne"

1:36
Lottovoitto ei ole tuonut pelkkää hyvää suomalaistenkaan elämiin: "Mies haki avioeroa saadakseen puolet voitosta". Veikkaus toteutti kyselyn, jonka avulla tutkittiim, miten suuri voitto vaikuttaa elämään.

Bruce mieluummin tuhosi rahansa kuin antoi ne vaimolleen avioerossa. Oikeuden tuomari ei katsellut miehen väitteitä miljoonien tuhoamisesta hyvällä.

Avioerot eivät aina suju mukavissa merkeissä. 55-vuotias kanadalaismies sai oikeudesta 30 päivän tuomion, koska väitti tuhonneensa omaisuutensa enemmin kuin antaisi sen ex-vaimolleen, kertoo Ottawa Citizen.

Väittää tuikanneensa rahat tuleen

Varakas Bruce McConville myi omistuksiaan, nosti yli miljoona dollaria ja kertoo polttaneensa rahat vuoden 2019 lopulla.

Mies ilmeisesti tuikkasi tuleen syyskuussa 2019 noin 743 000 dollaria, ja joulukuussa vielä 296 000 dollaria.

Bruce vastusti pitkään oikeuden vaatimusta toimittaa selonteko taloudestaan. Mies ei suostunut kertomaan, mitä teki saamillaan myyntituotoilla.

Rahaepäselvyyksien vuoksi oikeus ei ole voinut määritellä, paljonko Bruce on velkaa vaimolleen esimerkiksi elatusmaksuissa.

Bruce. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Todisteita ei ollut – tuomari ei uskonut tarinaa

Oikeudessa Bruce kertoi lopulta nostaneensa talo- ja tonttikauppojen jälkeen hieman yli miljoona dollaria eri pankeista. Nostaminen vaati yli 25 nostokertaa. Miehellä oli kuitteja väitteensä tueksi.

Bruce kuitenkin kertoi oikeudelle, ettei hänellä ole enää rahoja.

– Tuhosin ne, Bruce kuvaili.

Kun tuomari pyysi lisäselvityksiä, Bruce kertoi lopulta polttaneensa rahat. Todisteita tästä ei kuitenkaan ole, sillä mies ei kuvannut tekoaan eikä paikalla ollut ketään muuta. Siksi tuomarilla oli vaikeuksia uskoa, että Bruce todella on haihduttanut miljoonan savuna ilmaan.

"En tavallisesti tekisi tällaista"

Bruce puolestaan kertoo toimiensa syyksi sen, että hän oli "turhautunut" eroprosessiin.

– En tavallisesti tekisi tällaista. En ole materialistinen ihminen. Vähä riittää pitkälle. Olen aina ollut säästeliäs, Bruce kuvaili.

Tuomari lätkäisi tuomion ja sakkoja

Tuomari piti Brucen toimintaa muun muassa oikeustoimien hankaloittamisena ja määräsi hänelle 30 päivän tuomion. Tuomarin mukaan tulevaisuudessa on luvassa myös vakavampia rangaistuksia, jos Bruce ei kerro totuutta.

30 päivän tuomionsa jälkeen Bruce joutuu maksamaan vaimolleen kovaa sakkoa joka päivältä, jona ei kerro, mihin miljoona dollaria oikeasti joutui. Ottawa Citizenin mukaan miehen sakkosumma voisi olla 14 000 dollaria viikossa.

Oikeuden mukaan on erityisen ongelmallista, että toimillaan Bruce hankaloittaa lastensa elämää ja näiden etujen ajamista. Netissä ero onkin saanut lisänimen "maailman katkerin avioero".

Erot ovat aiheuttaneet rahakitkaa aiemminkin: eräs amerikkalaismies osti kesken eroprosessin lottokupongin, joka paljastui kymmenien miljoonien arvoiseksi. Oikeus kuitenkin katsoi, että puolet summasta kuuluu miehen nykyiselle ex-vaimolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja