Maailman helpoin laihdutuskeino? Sinun ei tarvitse tehdä mitään – riittää, että kumppanisi pudottaa painoaan

Tämän tutkimuksen tulosten mukaan ihminen laihtuu, jos hänen kumppanillaan on käytössä treeniohjelma ja dieetti!

Halutko laihtua? Tämän tutkimuksen mukaan sinun ei itse välttämättä tarvitse tehdä itse mitään – riittää, että kumppanisi tekee elämänmuutoksen!

Connecticutin yliopiston tutkijat havainnoivat 130 pariskuntaa puolen vuoden ajan. Tutkittavat jaettiin kahteen ryhmään.

Toisessa ryhmässä parisuhteen toinen osapuoli pääsi mukaan kuuden kuukauden painonpudotusohjelmaan, jossa oli mukana esimerkiksi henkilökohtaista ohjausta. Toisessa ryhmässä yksi parisuhteen osapuolista sai käyttöönsä neljän sivun esitteen terveellisistä treenaus- ja elämäntavoista.

Tutkijat havaitsivat, että ihmiset todella reagoivat dieettiin ja treeniohjelmaan silloinkin, jos vain heidän kumppaninsa yritti pudottaa painoa.

Ihminen laihtuu, jos hänen kumppanillaan on käytössä treeniohjelma

Tulosten mukaan ihminen laihtuu, jos hänen kumppanillaan on käytössä treeniohjelma ja dieetti. Näin tapahtuu siitäkin huolimatta, ettei ihminen edes itse seuraa rakkaansa treeniohjelmaa!

Henkilö, joka ei yrittänyt pudottaa painoaan, laihtui tutkijoiden mukaan jopa kolme prosenttia kehonsa painosta kuuden kuukauden aikana. Samalla tavalla myös negatiiviset elintavat vaikuttivat kumpaankin parisuhteen osapuoleen, vaikka heistä vain toinen olisi elänyt epäterveesti.

– Kun yksi ihminen muuttaa käyttäytymistään, ihmiset hänen ympärillään muuttuvat, tutkimusta tehnyt Amy Gorin analysoi jo ennen kuin kävi ilmi, että myös negatiiviset tavata "tarttuvat".

Tutkimus julkaistiin Obesity-lehdessä.

***

0:36

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja