Mainos

Lyhyt lämpöaalto Suomeen – loppuviikolla ehkä 30 astettakin lähellä

Sää jatkuu vaihtelevana. Tänään maanantaina on mitattu tämän kesän ensimmäiset hellelukemat. Lähipäivinä sää viilenee, mutta loppuviikolla on jälleen mahdollisuus helteille osassa maata. Pitkää korkeapainetta ei kuitenkaan ole näkyvissä.

Tänään maanantaina etelän ja idän sisämaassa on ollut 23-25 asteen lukemia. Korkein lukema mitattiin Varkaudessa ja Mikkelissä, 25,4 astetta. Maan keskivaiheilla tulee sade- ja ukkoskuuroja.

Maanantain kuuroherkkä vyöhyke voimistuu tiistaina matalapaineeksi Suomen ylle. Vettä sataa Länsi-Suomesta Kainuuseen, etelämpänä tulee ukkoskuuroja. Sää viilenee maanantaista. Keskiviikko on laajalti poutainen, Itä- ja Pohjois-Suomessa tulee sadekuuroja.

Länsi-Euroopassa on tällä viikolla kovia helteitä ja torstaina myös Suomeen alkaa virrata lämmintä ilmaa, aluksi maan länsiosaan.

– Lounaan sisämaassa voidaan olla jo lähellä hellelukemia. Idässä ja pohjoisessa on pilvistä ja paikoin sataa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Tämän hetken ennusteen mukaan perjantaina sää lämpenee edelleen.

– Maan etelä- ja keskiosassa ollaan näillä näkymin perjantaina yleisesti 25 asteen yläpuolella, etelän ja lounaan sisämaassa 30 astetta voi olla lähempänä. Lapin yli kulkee sateita. Jos jossain on lauantaina hellettä, niin etelässä. Sunnuntaista onkin jo vaikea sanoa, silloin Suomeen yrittää sadealue. Pitkää ja laajaa korkeapainetta ei ole meillä näkyvissä, se pysyttelee Suomen eteläpuolella, toteaa Pekka Pouta.

Lapissa lämpötilat ovat tällä viikolla 15 asteen molemmin puolin. Etelä-Lapissa käydään ajoittain lähes 20 asteessa.


Katso paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolta.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.