Mainos

Lämpötilat romahtavat ensi viikolla – Suomi taas matalapaineiden reitillä

Perjantai on ollut kesän tähän asti lämpimin päivä. Viikonlopun mittaan sää alkaa viiletä ja ensi viikko on jo keskimääräistä viileämpi. Suomen yli kulkee lisäksi sateita.

Tänään perjantaina on ylitetty ensi kertaa 30 astetta tänä kesänä maan eteläosassa. Samaan aikaan Pohjois-Lapissa lämpötilat ovat jääneet 10-15 asteeseen.

Lauantaina hellettä on vielä maan etelä- ja keskiosassa noin Jyväskylän korkeudella asti. Uudellamaalla lämpötila voi sisämaassa olla 27-28 asteessa. Sateita ja ukkosia tulee Pohjanmaalta Itä-Suomeen ja Kainuuseen ulottuvalla alueella. Myös esimerkiksi Kaakkois-Suomessa voi kehittyä yksittäisiä ukkosia.

Sunnuntaina sää viilenee, mutta etelässä ja lounaassa päästään vielä yli 20 asteeseen. Maan keskiosassa lämpötilat laskevat selvästi ja ovat 15 asteen tienoilla. Kuurosateita tulee pitkin itärajaa.

Ensi viikolla viilenee

Lämpötilat romahtavat kovista hellelukemista ensi viikkoon mennessä. Edessä on paluu arkeen.

– Ensi viikolla helteet ovat Suomen eteläpuolella ja tämän hetken ennusteen mukaan eivät ylettyisi Suomeen asti. Sää viilenee ja ensi viikolla voi olla päiviä, että 20 astetta jää haaveeksi koko maassa. Maanantaipäivä näyttää pääosin poutaiselta, mutta lännestä lähestyy jo sateita. Tiistaina sadetta ja ukkosta voi tulla räväkästikin. Suomi on jälleen matalapaineiden reitillä ja loppuviikollakin sateita ja ukkosia voi tulla useasti. Runsaimmat sateet näyttävät osuvan etelään, sanoo Liisa Rintaniemi.


Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n heinäkuun pitkä ennuste näyttää, että ensi viikon jälkeenkin sää jatkuisi meillä keskimääräistä viileämpänä, mutta sateiden suhteen tavanomaisena. Korkeapaine olisi Keski-Euroopan yllä ja Suomi yhä matalapaineiden reitillä. Pitkän ajan ennusteet eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän ennusteen sisään mahtuu aina lämpimämpiä ja kylmempiä jaksoja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.