Mainos

Juhannussää jatkuu viileänä, mutta ensi viikolla lämpenee – "Ei ole mahdotonta, että joku päivä olisi hellettäkin"

Juhannusmyrsky leppyy lauantain aikana, mutta sää jatkuu viileänä. Ensi viikolla luvassa on kuitenkin taas lämpimiä ilmoja.

Sää jatkuu tänään viileänä, kertoo MTV:n meteorologi Miina Manninen. Sateita ja ukkosta on tänään pääosin maan pohjoisosassa. Etelä- ja keskiosissa voi tulla yksittäisiä sadekuuroja.

Mannisen mukaan juhannuspäivän ylimmät lämpötilat vaihtelevat 15–18 asteen välillä. Pohjoisessa lämpötila jää 15 asteen alle.

Ilmatieteen laitoksen mukaan juhannusaaton kovin puuska oli 32,5 m/s, ja se mitattiin perjantai-iltapäivällä Kaskisissa. Vaasan Klemettilässä vuorokauden sademäärä oli 41 mm. 

Juhannusmyrsky näyttäisi kuitenkin väistyvän lauantain aikana.

– Läpi yön ja vielä aamulla tuuli on voimakasta ja puuskaista. Pikkuhiljaa lauantain aikana pahin kuitenkin hellittää ja tuuli tasaantuu, Manninen kertoo.

Sunnuntaille Manninen ennustaa jo selkeämpää säätä. Suuressa osassa maata on poutaista, mutta maan etelä- ja itäosiin saattaa tulla uusia sateita kaakosta lähestyvän matalapaineen vuoksi.

Ensi viikolla lämpenee

Juhannuksena sisätiloissa värjötelleille sääennuste tarjoaa kuitenkin hyviä uutisia – ensi viikolla lämpenee jälleen.

– Sää lämpenee heti maanantaina. Ensi viikolla päivälämpötilat vaihtelevat Etelä- ja Keski-Suomessa 20 asteen molemmin puolin, pohjoisessa 15-20 astetta. Ei ole mahdotonta, että joku päivä olisi hellettäkin.

Mannisen mukaan ensi viikolla sateita saadaan jossain päin Suomea pitkin viikkoa.

– Tämän hetken ennusteen mukaan maanantaina maan etelä- ja keskiosissa tulee sateita, tiistaina vain jokunen kuuro maan keskiosassa. Keskiviikkona meille saapuu todennäköisesti saderintama lännestä. Torstaina ja perjantaina liikkeellä on matalapaine, jonka reitti on vielä toistaiseksi epävarma. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.