Tänään kesän tähän asti lämpimin päivä – huomenna vielä kuumempaa

Länsi-Euroopan lämpö leviää loppuviikolla maan etelä- ja keskiosaan.

Tänään torstaina alkuiltapäivään mennessä lämpötila on noussut lähes 26 asteeseen ja samalla kesän tähän asti korkeimpiin lukemiin jo Ahvenanmaalla ja lännessä, ensimmäisenä Jomalassa ja Kokemäellä. Lämpötilat kohoavat vielä päivän mittaan. Lämpimintä tänään on maan etelä- ja länsiosassa.

Perjantaiksi ennustetaan vielä kuumempaa.

– Lännessä ja etelässä lämpötila voi nousta paikoin yli 30 asteeseen, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Myös lauantai on lämmin päivä maan etelä- ja keskiosassa, mutta 30 asteeseen tuskin enää ylletään. Sunnuntaina hellettä on ehkä enää aivan maan eteläosassa. Sateet yleistyvät maan keski- ja pohjoisosassa. Ensi viikoksi sää viilenee.

Lappia helleaalto ei koske. Siellä lämpötilat ovat 15 asteen molemmin puolin, ajoittain sataa vettä. Pohjois-Lapissa lämpötilat jäävät paikoin jopa 10 asteen alapuolelle.

Suomeen saapuvat helteet ovat peräisin Länsi-Euroopasta. Lämpötilat ovat kohonneet siellä monin paikoin 30-40 asteeseen.

Kesäkuun ainoa hellepäivä Suomessa oli tämän viikon maanantaina 29. kesäkuuta. Päivän korkein lukema silloin oli sekä Mikkelissä että Varkaudessa mitattu 25,4 astetta. Helleraja on Suomessa 25,1 astetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet Suomeen ja maailmalle MTV:n sääsivustolta.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat