Meteorologi: Nauti auringosta nyt – käänne jo näkyvissä

Sää on viikonloppuna laajalti aurinkoista ja lämmintä. Tämän hetken ennusteen mukaan muutos säätyyppiin on tulossa jo alkuviikolla osassa Lappia ja muualla maassa ensi viikon puolivälin tienoilla.

Sää jatkuu viikonloppuna lämpimänä ja aurinkoisena suuressa osassa maata. Helteisintä on etelässä.

– Sunnuntaina etelässä voidaan jossain mitata jopa 27 astetta. Pohjoisessa sen sijaan jo hieman viilenee ja voi tulla jokunen yksittäinen sadekuuro. Myös idässä pilvisyys lisääntyy, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Korkeapaine on nyt hallinnut Suomen säätä, mutta ensi viikon ennustekartoilla on näkyvissä muutos säätyyppiin. Maanantaina sää viilenee selvemmin jo osassa Lappia, paikoin voi tulla sadekuuroja.

Meteorologi kehottaakin nauttimaan auringosta nyt, sillä käänne on siis tulossa.

– Alkuviikko on vielä osassa maata lämmin, hellelukemat ovat mahdollisia etenkin maan etelä- ja keskiosassa. Viikon edetessä matalapaine lähestyy Suomea. Sade- ja ukkoskuurojen todennäköisyys kasvaa viikon puolivälin tienoilla, joitain yhtenäisempiä sateitakin on tulossa. Edelleen voi kuitenkin olla melko lämmintä aurinkoisina hetkinä, mutta tulossa on selvä muutos epävakaisempaan suuntaan, toteaa Markus Mäntykannas.


Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katso ylhäältä videolta viikonlopun ja ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet.





Uusimmat