Luxemburgin karsintayllätys suli lisäajalla karmealla tavalla – Englanti mellestää hurjassa lyönnissä

Jalkapallon EM-karsintojen B-lohkoa johtaa Ukraina, joka haki tiistai-iltana 2–1-vierasvoiton Luxemburgista. Piskuinen Luxemburg kävi ottelun johdossakin ja oli loppuun asti kiinni yllättävässä tasapelipisteessä, mutta lisäajan kolmannella minuutilla Gerson Rodrigues ohjasi pallon omaan maaliin yrittäessään purkaa vapaapotkua.

Lohkon toisessa ottelussa Portugali ja Serbia tasasivat pisteet 1–1-lukemin. Dusan Tadic vei Serbian pilkulta johtoon jo seitsemännellä minuutilla, mutta Danilo toi Portugalin tasoihin hieman ennen taukoa. Portugalille jobinpostia toi reittään avausjaksolla pidelleen Cristiano Ronaldon loukkaantuminen.

Ranska meni menojaan

Viime kesänä maailmanmestaruuden voittanut Ranska jatkoi vahvaa menoaan H-lohkossa. Ranska jyräsi kotikentällään Islannin 4–0.

Vuoden 2016 EM-kisoissa ihastuttanut ja puolivälierissä tuolloin juuri Ranskalle hävinnyt Islanti oli tauolla vain maalin tappiolla, mutta toisella puoliajalla isäntien kliininen tehokkuus oli pohjoismaalaisille liikaa. Ranskan maaleista vastasivat Samuel Umtiti, Olivier Giroud, Kylian Mbappe ja Antoine Griezmann.

Giroudille maali oli maajoukkueuran 35:s. Hän nousi kolmannelle sijalle Ranskan maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekotilastossa, edellä ovat vain Thierry Henry ja Michel Platini.

Ranskan ohella myös Turkki on aloittanut H-lohkon kahdella voitolla. Se kaatoi nyt kotonaan Moldovan 4–0.

Karsinnat on aloittanut vakuuttavasti myös viime kesän MM-nelonen Englanti, joka murskasi Montenegron vieraissa 5–1. Ross Barkley teki vieraille kaksi maalia.

Gareth Southgaten miehistöllä on nyt kahdesta ottelusta kaksi voittoa maalierolla 10–1. Eikä Englanti edes ole mättänyt maalejaan mitään täysiä jalkapallokääpiöitä vastaan, kun jyrän alle ovat jääneet Tshekki ja Montenegro.