Luulitko, että myyjä yrittää tarjota aina laadukkainta puhelinta? DT: Analyytikko paljastaa, miksi myyjä tyrkyttää Samsungia: "Kyse on rahasta"

IDC:n pääanalyytikko paljastaa, ettei puhelimien menekkiä määrää välttämättä laatu, vaan myyjien suositukset. Näihin suosituksiin laitevalmistajat pyrkivät vaikuttamaan, kertoo Digitoday.

Samsung on pitkään pysytellyt älypuhelinmarkkinoiden kärkisijoilla. Esimerkiksi Suomessa Samsungin älypuhelimet ovat pysyneet monen operaattorin kärkisjoilla pitkään. Helmikuussa 2018 yhtiön älypuhelimet paistattelivat Telian ja Elisan myydyimpien puhelimien kärkisijoilla.

Markkinatutkimusyhtiö IDC:n tutkimusjohtaja Francisco Jeronimon mukaan pelkkä Samsung-puhelinten laatu ei selitä maailman kärkisijoja. Digitodayn mukaan hän kertoo, että taustalla on laitevalmistajien pyrkimys vaikuttaa suoraan myyntikanavien eli elektroniikkamyyjien asiakkaille antamiin suosituksiin.

– Se on oikeastaan yksinkertaista. Pohjimmiltaan kyse on rahasta, hän sanoo Digitodayn artikkelissa.

Samsung palkitse myyjiä myynnistä

Digitoday kertoo, että Samsung kouluttaa operaattoreiden ja muiden toimijoiden myyjiä huolellisesti, jotta juuri Samsungin puhelimista kerrottaisiin kauppaan saapuvalle epävarmalle asiakkaalle. Teknologiayritys myös palkitsee jälleenmyyjiä hyvästä myynnistä, jolloin he pyrkivät luonnollisesti myymään enemmän Samsungin laitteita.

Lehti kuitenkin huomauttaa, ettei Samsung ole ainoa yhtiö, joka kouluttaa myyjiä ja palkitsee hyvästä myynnistä. Yritys on kuitenkin onnistunut tässä erittäin hyvin.

Lähde: Digitoday

***

1:58

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja