Tuntuuko siltä, että puhelimesi kuuntelee sinua? Yritys poisti tämän blogitekstin julkaisun jälkeen

Markkinointiin ja mainontaan keskittynyt yhdysvaltalaisyritys Cox Media Group julkaisi blogikirjoituksen puhelimien kuuntelemisesta mainonnan apuvälineenä. 

Yritys kuitenkin poisti kirjoituksen julkaisun jälkeen.

– Se on totta. Laitteesi kuuntelevat sinua, luki CMG Local Solutionsin sivulla julkaistussa blogikirjoituksessa. 

Aiheesta kertoo muun muassa teknologiaan keskittynyt verkkojulkaisu 404 Media

Mediajätti Cox Media Groupin (CMG) markkinointiryhmä väitti teknologiamedia 404:n julkaisemien materiaalien mukaan, että se pystyy kuuntelemaan kuluttajien keskusteluja älypuhelimiin, älytelevisioihin ja muihin laitteisiin upotettujen mikrofonien avulla.

Keräämiään tietoja se sanoo käyttävänsä mainosten kohdentamiseen. Yritys kutsui tätä "aktiiviseksi kuunteluksi". 

– Aktiivisen kuuntelun avulla CMG voi nyt käyttää äänitietoja mainonnan kohdentamiseen juuri niille ihmisille, joita etsit, yritys mainosti sivuillaan. 

Tähän asti puhelimien kuunteleminen on lähinnä ollut myytti vailla todisteita, mutta CMG:n väitteet osoittavat monien epäillyt todeksi.  

Selvää kuitenkaan ei ole, käytetäänkö yhdysvaltalaisyrityksen väittämiä toimintoja nykyisin markkinoilla olevissa laitteissa. 

– Yhtiö toteaa sen olevan markkinointitekniikka, joka sopii tulevaisuuteen, 404 raportoi.  

Yritys sanoo puhelimien ja laitteiden kuuntelemisen olevan laillista. Tämä perustuu CMG:n mukaan siihen, että laitteen käyttäjä itse antaisi kuuntelulle suostumuksen.

– Kuluttajat antavat yleensä suostumuksensa hyväksyessään ohjelmistopäivitysten tai sovellusten lataamisen ehdot, yritys perustelee.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat