Mainos

Snapin nousu katkesi kuin kananlento – nyt puhuu perustaja ja hän myöntää suositun sovelluksen ongelmat

Pörssiin alle vuosi sitten listautuneen Snapchatin osakkeen hinta on romahtanut.

Asiantuntijoiden mukaan syy kehnoon kehitykseen on sovelluksen käyttöongelmissa ja epäonnistuneissa uudistuksissa. Snapin perustaja myöntää ongelmat.

Maaliskuussa pörssiin listautuneen Snapchatin käyttäjämäärät kasvavat hitaasti, ja yhtiön lentävä nousu näyttää katkenneen menestyksen taantuessa.

Syy tähän saattaa olla yhdistelmässä lyhytnäköisyyttä ja ylimielisyyttä.

Snapchatin perustaja ja nykyisen Snap-yhtiön toimitusjohtaja Evan Spiegel myöntää, että esimerkiksi Spectacles-yhtiön kanssa tehty yhteistyö osoittautui huonoksi ratkaisuksi. Spectacles-aurinkolasien avulla oli tarkoitus tallentaa videoleike puhelimeen ja Snapchat-sovellukseen.

Kysyntä ei kuitenkaan vastannut odotuksia, ja Snap joutui kirjaamaan alas yli 34 miljoonan euron tappiot.

– Olimme hyvin innoissamme Spectacles-aurinkolaseista, ja ilmeisesti siksi teimme väärän päätöksen. Emme pystyneet myymään niin monia aurinkolaseja kuin ensimmäisten reaktioiden perusteella kuvittelimme, kertoo Spiegel CNN:n haastattelussa.

Snapiin tulossa merkittäviä muutoksia

Analyytikot ovat selittäneet kasvun tyrehtymistä myös sillä, että sovellus on vaikea käyttää varsinkin Android-käyttöjärjestelmällä. Yhtiö on aiemmin keskittynyt lähinnä Snapin iPhone-versioon.

Myöskään siirtyminen automaattiseen mainontaan ei ole tuottanut odotetusti varoja.

Snap aikookin muuttaa merkittävästi sovellustaan.

– Emme vielä tiedä, mitä vaikutusta uudistuneella sovelluksella on käyttäjiin. Todennäköistä sen sijaan on, että uudistaminen vaikuttaa lyhyellä tähtäimellä negatiivisesti liiketoimintaamme, kertoo Spiegel.

Kriitikkojen mukaan Snapin johto on tähän mennessä kieltänyt sovelluksen ongelmat. Uudistumishalut onkin otettu myönteisesti vastaan.

– Luulemme, että tämä on ensimmäinen kerta, kun yritys tiedostaa, tunnustaa ja kunnioittaa huomioituja epäkohtia. Emme vielä hätiköisi Snapin alaskirjaamisessa, sanoo analyytikko James Cakman.

Lähde: CNN

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.