"Another day at the office" – Kärpät-hyökkääjän jysäyttämä kova taklaus suututti Joe Finleyn

Oulun Kärpät otti kolmannen perättäisen voittonsa SM-liigassa, kun se kukisti lauantai-iltana Helsingin IFK:n 3-1-lukemin. Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin toisessa erässä.

IFK:n isokokoinen puolustaja Joe Finley sai kiekon joukkueensa maalin takana, kun Kärppien Otto Karvinen tuli vauhdilla tilanteeseen.

Karvinen taklasi kovaa Finleyä ja kaksikko kaatui taklauksen seurauksena.

– Tykkään pelata kovaa ja tykkään siitä, että jätkät pelaavat vastaan kovaa. Sehän on siistiä antaa sellaisia pommeja, kun paikka tulee. Another day at the office, Karvinen heitti MTV Urheilulle.

Finley lähti taklauksen jälkeen muistuttamaan Karvista taklauksesta ja kaksikko vaihtoi kovaäänisesti muutamia sanoja.

– Perus löysiä hokijargoneja heitettiin siinä. Ne, mitä siellä väritetään, niin nehän on jään juttuja. Ei mitään kummempaa, kyselimme kuulumisia ja jatkoimme matkaa eri suuntiin, Karvinen totesi keskustelusta.

Kärpät on ollut suvereeni syykaudella SM-liigassa

Itse ottelun Kärpät voitti 3-1-lukemin. Karvisen mukaan oululaisjoukkue ei ollut kuitenkaan ottelun alussa ihan parhaimmillaan.

– IFK:lle propsit, olivat raikkaalla jalalla liikkeellä. Emme ehkä päässeet alussa ihan siihen suoritukseen, mihin olisimme halunneet, mutta tekeminen riitti kuitenkin voittoon. Sitten (Tino) Metsävainion yksilösuoritukset nousivat tällaisesta vahvasta joukkueesta.

Kärpät on ollut täysin suvereeni joukkue syyskaudella SM-liigassa. Se johtaa sarjaa yli 10 pisteen erolla ja on hävinnyt vain kuudesti 35 pelaamastaan ottelusta.

Karvisen mielestä mestaruuteen päättynyt viime kausi antoi hyvän pohjan tälle kaudelle.

– Pääsimme jatkamaan siitä, mikä oli meininki viime kaudella. Saimme sille pohjalle luotua ja uudet jätkät ovat tulleet hienosti sisään. Saimme hyvän startin ja siitä olemme vain jatkaneet. Olemme luottaneet siihen pelitapaan, jonka olemme rakentaneet. Sitä samaa rataa olemme jyskyttäneet menemään.

Kärpät oli myös ainoa suomalaisjoukkue jääkiekon CHL:n neljännesvälierissä, mutta putosi jatkosta Red Bull Salzburgille.

Karvinen myönsi, että putoaminen CHL:stä oli suuri pettymys joukkueelle.

– Pääsimme sen verran lähelle, emmekä olleet tyytyväisiä siihen tulokseen. Ei auta, matka jatkuu ja onneksi on Liiga vielä käynnissä.

Karvinen on pelannut läpi kauden käytännössä Kärppien nelosketjussa. Nelosketju onkin ollut joka ilta vastustajille ikävä ketju pelata vastaan.

– On meilläkin omat kehityskohteemme. Pyrimme fyysisyyden kautta pelaamaan kiekkoa. Aika aggressiivisella otteella pelaamme ja sitä kautta painamme hommia. Se (pelaaminen) perustuu isoon liikkeeseen ja koko ajan pitää jalan käydä. Se on varmaan se avainjuttu siinä, Karvinen pohti.

Lue myös:

    Uusimmat