Mainos

Lupailtiinko netissä Ikean lahjakorttia? Varo, kyseessä voi olla vedätys!

Suomen Kuluttajaliitto varoittaa nettipeleistä ja -arpajaisista, joilla yllättäen sidotaankin ihmisiä tilaamaan maksullisia tekstiviestejä.

Kuluttajaliiton neuvontaan on tullut viime päivinä runsaasti valituksia älykkyystesteistä, nettipeleistä ja -arvonnoista, joissa luvataan osallistujille erilaisia palkintoja, kuten Ikean 1500 euron arvoisia lahjakortteja ja iPod-puhelimia.

Kuvitellessaan osallistuvansa testiin tai arvontaan, kuluttajat ovat antaneet matkapuhelinnumeronsa voitosta ilmoittamista varten. Numeron lähetettyään kuluttajat ovat kuitenkin tulleet sitoutuneeksi vastaanottamaan maksullisia tekstiviestejä. Tieto viestien maksullisuudesta on lukenut yleensä pienellä sivun alalaidassa.

Viestit ovat maksullisia riippumatta siitä, avaako vastaanottaja viestin vai poistaako sen avaamattomana.

Palvelut usein myös hankalia lopettaa

Kuluttajaliiton mukaan ongelmia aiheuttaa lisäksi se, että niin kutsuttujen palveluiden tarjoajia on vaikea erottaa toisistaan. Tämän vuoksi kuluttajien on ollut vaikea lopettaa palvelua, kun tekstiviestin pitää olla oikeassa muodossa ja lähetetty oikealle palveluntarjoajalle.

Julkisuudessakin olleiden tietojen mukaan esimerkiksi Ikealla ei ole mitään tekemistä kilpailujen kanssa. Kuluttajan kannattaa aina varmistua myös siitä, että palvelun taustalla on todellinen elinkeinonharjoittaja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.