Lupaavaa! Nuorilla Leijonilla on nyt MM-kisojen tulikuumin kaksikko – mutta mitä taustalta paljastuu?

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue otti jo viikonlopun toisen murskavoittonsa, kun se kaatoi sunnuntaina Kazakstanin lukemin 7-1. Nuorten Leijonien puolelta esillä oli erityisesti kaksikko Patrik Puistola ja Kristian Tanus.

Puistola oli Kazakstan-ottelun ykkösnimi, kun hän nakutti tehot 2+1. Tanus ei paljoa jäänyt jälkeen, sillä hänen nappasi kaksi tehopistettä (1+1).

Menestys ei rajoitu pelkästään yhteen otteluun. Puistola ja Tanus ovat tällä hetkellä koko turnauksen kuumin tutkapari.

Ennen sunnuntain USA:n ja Venäjän iltaottelua Puistola on pistepörssin kärjessä tehoilla 4+3=7. Tanus on puolestaan pörssin kolmantena (2+4=6).

– He ovat taitavia, teknisesti hyviä pelaajia. Vähän erityyppisiä. He ovat pelanneet yhdessä, minkä voi nähdä hyvin. Siellä on pieniä kuvioita ja loppupeleissä ne johtavat maaleihin, Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen analysoi MTV Urheilulle tulikuuman kaksikon taustaa.

Tanus ja Puistola ovat molemmat Tapparan junioreita. Syksyllä he ovat pelanneet yhdessä SM-liigaseura Mikkelin Jukureiden riveissä.

Nuorten kisoissa Puistola ja Tanus ovat kantaneet johtavien pelaajien roolia.

– ”Patu” (Puistola) on ollut tosi hyvä maalin edessä ja ”Krisu” (Tanus) on ollut kova syöttelemään. Heillä on hyvä kemia, Helminen miettii.

Onko tämä menestys yllättänyt?

– Ei se sinänsä mikään yllätys ole, että he ovat onnistuneet. Sama kävi jo syksyllä ensimmäisessä turnauksessa. Siitä lähtien on ollut hyvin tiedossa se, mihin he pystyvät, Helminen sanoo ja jatkaa kehujen puolelle:

– Varsinkin ylivoimapelissä heillä on hyvin ideaa.

Opetus

Ennen sunnuntain Kazakstan-ottelua Nuorilla Leijonilla oli alla murskavoitto, kun Slovakia kaatui lukemin 8-1. Uusin selkäsauna ei lähtenyt kuitenkaan ruusuisasti liikkeelle.

– Sen pitäisi jäädä puseroon, että aina pitää olla heti pelin alusta alkaen täysillä mukana. Se oppi pitää ottaa tästä, päävalmentaja Helminen sanoi vakavana.

Helmisestä näkyi se, ettei hän ollut lainkaan tyytyväinen Suomen joukkueen aloitukseen Kazakstan-ottelussa.

– Ei mennyt niin kuin oli suunniteltu. Mutta hienosti jätkät hoitivat homman kotiin, Helminen totesi perään.

Suomi on ottanut tähän mennessä kaksi voittoa. Kolmesta ottelusta koossa on seitsemän pistettä.

Alkulohko päättyy tiistaina, jolloin Suomi kohtaa Sveitsin.

– Tämä peli oli nyt tämmöinen peli. Projekti etenee ihan hyvin, Nuorten Leijonien päävalmentaja Helminen sanoi isosta kuvasta.

Alla Nuorten Leijonien päävalmentajan Raimo Helmisen kommentit Kazakstan-ottelun jälkeen:


Alla Nuorten Leijonien hyökkääjän Patrik Puistolan kommentit Kazakstan-ottelusta:


Lue myös:

    Uusimmat