Mainos

Luonnonsuojeluhankkeille tulossa EU:lta 30 miljoonaa

Suomi on saamassa tänä vuonna EU:n Life-luontorahastosta noin 30 miljoonaa markkaa. Rahoitustuki jaetaan viidelle suomalaiselle luonnonsuojeluhankkeelle. Tuki edellyttää samansuuruista kansallista rahoitusosuutta.

EU-rahaa myönnetään ainoastaan sellaisille hankkeille, jotka on esitetty sisällytettäväksi EU:n Natura 2000 -suojelualueverkostoon. Suurin rahapotti, 12 miljoonaa markkaa, kuluu Kuusamon vanhojen metsien hankintaan valtiolle.

Osa rahoista käytetään Venäjän Karjalan vanhojen metsien inventointiin ja luonnonsuojelutarkoituksiin. EU-rahalla entistetään myös Saaristomeren perinnemaisemia ja hankitaan uusia perinnemaisema-alueita Saaristomeren kansallispuistossa. Hanke saa Life-tukea kuusi miljoonaa markkaa.

Myös Rahjan saariston suojeluun Kalajoen ja Himangan kunnissa on luvassa EU:lta kuusi miljoonaa markkaa. Hanke koskee valtion ja yksityisten omistaman saariston ja maankohoamisrannikon suojelua. Vajaan kuuden tuhannen hehtaarin alue koostuu usemman suojeluohjelman kohteesta.

Kokemäenjoen suistoalueen ja Preiviikinlahden suojelun toteuttamiseen on tulossa EU:lta noin 3,6 miljoonaa markkaa ja metsähallituksen keidassoiden, aapasoiden ja korpien ennallistamiseen 2,4 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.