Luodinkestävä järkivalinta: Skoda esitteli historiansa ensimmäisen panssariauton

0:47

Skodat eivät ole kestävyydeltään sieltä heikoimmasta päästä muutenkaan, mutta nyt perinteikäs tsekkiläisvalmistaja on vienyt homman aivan uudelle tasolle esittelemällä kaikkien aikojen järeimmän Superbin.

Pääkuvan video

Skoda toi myyntiin panssari-Superbin

Skoda on esitellyt luodin- ja räjähdyksenkestävän Superbin, jota se on suunnitellut yhteistyössä nimeämättömän brittiläisen alan yrityksen kanssa jo kolmen vuoden ajan. Lopputulosta ei käytännössä erota tavallisesta Superbista, mikä puolestaan on valtava etu tällaisen auton käyttötarkoitusta ajatellen. Juusto katolle, ja kukaan ei tajua mitään.

Farmarikorisen auton matkustamon suojana käytetään muun muassa luodinkestävää lasia, korkealujuusterästä sekä erilaisia komposiittimateriaaleja. Rynnäkkökivääreillä on aivan turha lähteä tätä autoa tulittamaan. Lisäksi Skoda kertoo katon ja pohjan kestävän käsikranaatin räjähdyksen, kun taas kylkien panssarointia on testattu dynamiitilla. 

Konepellin alla on Skodan tavanomainen kaksilitrainen ja 190-hevosvoimainen dieselmoottori. Lisääntyneen painon vuoksi auton jousitusta ja jarruja on kuitenkin jouduttu parantelemaan. Huippunopeus on auton paino ja ominaisuudet huomioiden kunnioitettavat 200 kilometriä tunnissa.

Panssari-Superb on varustettu lisäksi puhkeamattomilla renkailla sekä hälytysvaloilla.

Reippaasti tilauksia jo sisässä

Isossa-Britanniassa auton hinta on noin 135 000 euroa, mikä ei ole ilmeisesti paljon, sillä Skoda kertoi jo huhtikuussa ottaneensa vastaan yli 100 tilausta. Tämä oli siis ennen auton virallista julkaisua.

Ostajat joutuvat hieman kuitenkin odottelemaan omia autojaan, sillä yhden Superbin muokkaamisessa menee nelisen viikkoa.

Lähde: Skoda, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja