Huhumyllyn voi viimein laittaa pois päältä: Amerikkalainen klassikkoauto tekee paluun 29 vuoden jälkeen!

Jeep Grand Wagoneer palaa markkinoille lähes 30 vuoden jälkeen 8:02
Tältä näyttää juuri esitelty Jeep Grand Wagoneer. Auto on vielä esituotantovaiheessa, ja lopullinen tuotantomalli esitellään ensi vuonna.

Lähes 30 vuoden tauon jälkeen markkinoille palaava Grand Wagoneer on Jeepin näkemys siitä, millainen on amerikkalainen luksus-SUV. 

Vuosia jatkunut arvuuttelu legendan mahdollisesta paluusta on nyt ohi, sillä Jeep on paljastanut uuden Grand Wagoneerin konseptiversion. Konseptin sanotaan olevan hyvin lähellä ensi vuonna esiteltävää tuotantoversiota, eikä autosta julkaistu kuvamateriaali anna toisin edes ymmärtää, sillä kaikki vaikuttaa hyvinkin realistiselta ja valmiin oloiselta.

Alkuperäisen Grand Wagoneerin suuntaan ulkomuodollaan kumartava auto on hyvin laatikkomainen. Sen ikkunat ovat jopa korostetun neliömäiset. Auto on varustettu kolmella penkkirivillä ja tarjoaa paikat seitsemälle.

Edessä auton leveää asentoa korostavat ohuet ajovalot sekä koko keulan leveydeltä loistava valonauha.

75 tuuman edestä näyttöjä

Sisällä luotetaan neljän näytön taktiikkaan, joista yksi on perinteisellä paikalla oleva digitaalinen mittaristo. Keskikonsolissa näyttöjä on kaksi, mutta varsin epätyypillisesti etumatkustajalla on myös oma näyttönsä. Yhteensä ohjaamossa on näyttöpinta-alaa noin 45 tuumaa. Takapenkkiläisilläkin yhteensä 30 tuumaa.

Grand Wagoneerin konseptiversio on ladattava hybridi, mikä antaisi ymmärtää, että töpselivirtaa olisi tarjolla myös tuotantomalliin. Mikään ei kuitenkaan ole vielä tässä vaiheessa varmaa.

Jeep paljasti tuovansa Grand Wagoneerin lisäksi myyntiin myös tavallisen Wagoneerin lippulaivamallin alapuolelle.

Lähde: Jeep

Lue myös:

    Uusimmat