Tyyliä maailman vaarallisimpiin kolkkiin: Tesla panssaroitiin päästä varpaisiin – vaikutus suorituskykyyn "mitätön"

Henkilöautojen panssarointeihin erikoistunut yhdysvaltalaisfirma on muokannut Tesla Model S:stä tiettävästi maailman nopeimman luodinkestävän henkilöauton. 

Utahin Ogdenissa majaansa pitävä International Armoring Corporation on hiljattain saanut valmiiksi vuosimallin 2018 Tesla Model S:n luotisuojauksen. Se kykenee tarjoamaan suojaa jopa tehokkaiden kiväärien luodeilta. Auton tilasi ymmärrettävästi nimettömänä pysyttelevä liikemies Lähi-idästä.

Model S P100D on maailman nopein sarjatuotantoinen sedan. Se kiihtyy nollasta sataan 2,4 sekunnissa, ja IAC:n mukaan luotisuojauksen vaikutus suorituskykyyn on mitätön. Yhtiö pitääkin luomustaan maailman nopeimpana panssaroituna autona.

Teslan vuoraukseen käytettiin noin 250 kiloa yhtiön itsensä kehittämää Armormax-komposiittimateriaalilla, joka on jopa 80 prosenttia perinteisesti käytettyä terästä kevyempää. Tyypillisesti tämän kokoluokan auton panssarointiin käytetty teräs toisi yli 1 300 kiloa lisää painoa.

Lisävarusteet kuin James Bond -elokuvista

Armormaxilla vahvistettu Tesla näyttää ulospäin täysin alkuperäiseltä, ja yhtiön mukaan myös kaikki auton toiminnallisuudet onnistuttiin säilyttämään.

International Armoring Corporation tarjoaa autoihinsa myös runsaasti muita varusteita, jotka tekevät esimerkiksi sotatoimialueella liikkumisesta turvallisempaa.

Yhtiön panssaroimiin autoihin on saatavissa lisäksi vahvistettu jousitus, puhkeamattomat renkaat, panssaroitu akusto ja sireenijärjestelmä. 

Jos nämä varusteet eivät riitä, voi autoonsa asennuttaa savuheitteet tai teräviä piikkejä tielle sylkevän järjestelmän. Tai mikäli pelkää pitkäkyntisiä, voi ovenkahvat varustaa sähköiskuja antavalla puolustusmekanismilla.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Kauppalehti.

***

6:15

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja