Nyt pistettiin tuttu auto ihan uuteen uskoon! Olisitko tunnistanut tämän olevan uusi Skoda Fabia?

Tässä on täysin uusi Skoda Fabia 1:36
Videolla nähdään aivan uusi neljännen sukupolven Skoda Fabia ensi kertaa täysin naamioimattomana.

Skoda on esitellyt aivan uuden Fabian.

Vuonna 1999 markkinoille putkahtaneesta Skoda Fabiasta on vuosien varrella tullut tuttu näky Suomenkin teillä. Eikä ihme, sillä Fabia on Skodan toiseksi valmistetuin malli; edellä on vain kansansuosikki Octavia.

Historiansa aikana yli 4,5 miljoonaa kappaletta myyty Fabia on saanut odotella jo pitkään isompaa päivitystä, mutta nyt sellainen on viimein saatu, sillä Skoda esitteli tiistai-iltana Suomen aikaa neljännen sukupolven Fabian.

Skoda pudotti Fabian farmariversion jo kolmannen sukupolven elinkaaren loppupäässä, eikä sellaista ole luvassa nytkään, vaan Fabia on tarjolla ainoastaan hatchbackina.

Pituutta yli neljä metriä

Volkswagen-konsernin MQB-A0-alustalle rakentuva uusi Fabia on Skodan mukaan kokoluokkansa tilavin auto.

Uusi alusta on mahdollistanut auton venyttämisen yli neljään metriin (4 108 mm), ja ennestäänkin luokkansa suurin tavaratila on kasvanut neljännen sukupolven mallissa 50 litralla 380 litraan. Penkit kaatamalla kontti kasvaa 1 190 litraan.

Uuden Fabian muodot ovat ottaneet mallia tsekkivalmistajan muiden uusien autojen linjoista.

Täysin uudistu­nutta sisätilaa hallitsevat muista uusista Skodista tuttu symmetrinen kojelauta, vaakasuuntainen koristelista ja keskelle istutettu iso kosketusnäyttö. Lisähinnasta on tarjolla digitaalinen mittaristo.

Kaikki neljä tarjolla olevaa bensiinimoottoria kuuluvat Volkswagenin nykyiseen EVO-moottorisukupolveen. Moottoreiden tehot ovat välillä 59 kW (80 hv) ja 110 kW (150 hv).

Lähde: Skoda

Lue myös:

    Uusimmat