Mainos

Lunta tulossa jopa yli 20 senttiä – kaatosateita ja myrskypuuskia

Edessä on jälleen uusi kevätmyräkkä, kun voimakas matalapaine valtaa keskiviikkona maan etelä- ja keskiosan. Vesisateita tulee ajoittain kaatamalla. Torstain vastaisena yönä lunta sataa maan keski-, itä- ja pohjoisosassa, enimmillään yli 20 senttimetriä. Paikoin on myös myrskypuuskia.

Myräkän tuova matalapaine saapuu etelärannikolle keskiviikkona aamulla ja leviää päivän aikana maan etelä- ja keskiosaan.

– Päivällä pääosa sateista on vettä, voimakkaan sateen alueilla voi tulla myös räntää. Vettä tulee paikoin kaatamalla, jopa yli 30 millimetriä pääkaupunkiseudulta itään ja kohti Kainuuta olevalla alueella. Lämpötila jää sateessa vain muutamaan lämpöasteeseen. Sisämaassa voi olla jo tässä vaiheessa kovia puuskia, mutta kovimmillaan tuulet ovat torstain vastaisena yönä maan itä- ja keskiosassa, missä voi olla myrskypuuskia. Puiden kaatumiset ja sähkökatkot ovat jälleen mahdollisia, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Eikä tässä vielä kaikki. Tiedossa on myös runsaita lumisateita osaan maata.

– Matalapaine kulkee keskiviikkoillan ja torstain vastaisen yön aikana kohti koillista ja sateet muuttuvat lumisiksi. Jo Jyväskylän korkeudella pyryttää yöllä lunta.  Eniten lunta kertynee Pohjois-Savoon, Kainuuseen ja Koillismaalle, jopa yli 20 senttimetriä. Ajokeli on siis huono ja talvirenkaille on käyttöä. Osassa maata on valkea vapun alku, sillä kaikkialta lumi ei ehdi heti sulaa, ennustaa Markus Mäntykannas.

Torstaina vappuaattona tuuli heikkenee.

– Etelässä on tämän hetken ennusteen mukaan vappuaattona melko mukava sää, aurinkokin paistelee. Lämpötila on reilussa 10 asteessa. Pohjoisessa on koleampaa. Vappupäivänä sää on melko pilvistä, mutta Oulun korkeudelle asti ollaan 10 asteen vaiheilla. Länsi- ja Pohjois-Lapissa voi tulla räntä- ja lumisateita ja muuallakin heikkoja sadekuuroja.

Vapun paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso videolta myräkän ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.