Lunta etelään viimeistään sunnuntaina – ”Ensi viikon pakkaset näyttävät pahoilta”

Sunnuntaiksi maan etelä- ja keskiosaan ennustetaan lumisateita, etelärannikolla joitain lumikuuroja voi tulla jo aiemmin. Ensi viikolla on kylmää koko maassa: pakkasta on jopa 15-30 astetta.

Vuosi vaihtuu heikossa pakkasessa, mutta uuden vuoden alkaessa pakkanen kiristyy. Ennustekartoilla on myös lumisateita. Suomenlahdelta voi tulla itätuulen mukana joitain lumikuuroja etelärannikolle jo uudenvuodenpäivästä alkaen.

– Varsinainen lumisadealue on tulossa sunnuntaina idästä. Sadealue liikkuu maan etelä- ja keskiosan yli länteen. Tämän hetken ennusteessa sadealue menee melko heikkona Suomen yli, mutta voi olla, että kohdatessaan länsirannikon avoimen meren, lumisade voimistuu. Myös etelärannikolla meri voi voimistaa lumentuloa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lämpötilat ovat lauantaina laajalti kymmenen pakkasasteen molemmin puolin, idässä ja Etelä-Lapissa 15-20 pakkasasteessa. Sunnuntaina etelässä ja lännessä pakkasta on 5-10 astetta, muualla 10-20 astetta.

Lumisadealueen perässä virtaa kylmää ilmaa. Pakkanen kiristyy ensi viikoksi. Tulossa on talven tähän asti kovin pakkasjakso koko maata ajatellen.

– Selvä säätyypin muutos on edessä. Ensi viikon pakkaset näyttävät aika pahoilta, on todella kylmää ilmamassaa tulossa. Pakkanen on ajoittain kireää koko maassa eli maan etelä- ja keskiosassa 15-20 astetta, idässä ja pohjoisessa voi olla yli 30 pakkasastetta. Varsinaisia lumipyryalueita ei näy, mutta rannikkoseutujen lumentulo voi olla arvaamatonta. Koko viikon ajan avoimilla merialueilla saattaa syntyä voimakkaita lumikuuroja, ennustaa Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja