Mainos

Lumi uhkaa sulaa nopeasti – loppuviikolla +10 astetta lähellä

Talvinen sää voi jäädä lyhytaikaiseksi maan etelä- ja keskiosassa. Sää lauhtuu viikon aikana, Lapissa jopa 20 asteella. Lumet uhkaavat sulaa laajoilta alueilta.

Viikonloppuna ensilumi satoi aivan eteläistä Suomea ja lounaisrannikkoa lukuun ottamatta. Lapissa Enontekiöllä mitattiin viime yönä syystalven tähän asti kylmin lukema, kun Enontekiöllä oli -27,5 astetta.

Ensi yönä koko maassa on pakkasta ja lumikuuroja voi ajautua Suomenlahdelta etelärannikolle.

Maan etelä- ja keskiosassa yöpakkaset hellittävät viikon mittaan, Lapissa sää lauhtuu keskiviikkoon mennessä jopa 20 asteella. Viikon sää on vaihtelevaa: välillä paistaa aurinko, välillä on harmaan pilvistä. Maan etelä- ja keskiosassa sateet muuttuvat laajalti vedeksi ja rännäksi.

Loppuviikko näyttää ajankohtaan nähden hyvin lauhalta.

– Tämän hetken ennusteen mukaan lännestä saapuu viikonlopun tienoilla sateita. Tuuli voimistuu ja voi olla jopa myrskyisää, föhntuultakin voi olla mukana. Maan etelä- ja keskiosassa voidaan päästä jopa lähes kymmeneen plusasteeseen perjantain ja lauantain tienoilla. Oulun eteläpuolella valtaosa sateista tulee vetenä, joten lumi hupenee vauhdilla Oulu–Joensuu-linjan eteläpuolella. Osassa Lappia lumipeite kuitenkin vahvistuu, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.


Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.