Mainos

Lumipyry maan etelä- ja keskiosaan huomenna – ajokeli huononee

Sadealue kulkee maan etelä- ja keskiosan yli torstain ja perjantain aikana ja tuo mukanaan lumi-, räntä- ja vesisateita. Sateet alkanevat lumena ja räntänä, mutta muuttuvat torstaiaamun aikana etelärannikolla vedeksi. Heti pääkaupunkiseudun pohjoispuolella sataa kuitenkin pääosin lunta.

Ensi yönä Baltiasta saapuu sateita eteläiseen Suomeen.

– Sateen etureunassa voi tulla hetken aikaa vähän lunta tai räntää pääkaupunkiseudullakin, mutta pääkaupunkiseutu säästynee pahimmalta. Sen sijaan esimerkiksi Turussa sateet alkavat lumisempina tuulen puhaltaessa kylmältä mantereelta. Torstaina aamuyhdeksältä heti etelärannikon kaupunkien pohjoispuolella sataa lunta tai räntää ja jo esimerkiksi Hyvinkäällä sade on lunta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Aamun sateet ovat pääosin vielä heikkoja tai kohtalaisia, mutta voimistuvat iltapäivällä. Esimerkiksi Tampereella ja Jyväskylässäkin ajokeli voi muuttua torstai-illan kuluessa huonoksi. Idänpuoleinen tuuli voimistuu navakaksi torstaina ja saa sään tuntumaan varsin kolealta.

– Perjantaina lumisateet ovat heikentyneenä maan keskivaiheilla. Lunta tästä sadealueesta kertynee eniten Tampereen ja Kuopion välille, noin 5-10 senttimetriä. Etelässä tihuttelee perjantaina vettä, pohjoisessa jatkuu talvinen pakkassää, sanoo Markus Mäntykannas.

Ensi yö on Lapissa jälleen kylmä, paikoin pakkasta on yli 20 astetta. Viime yönä mitattiin syystalven tähän asti kylmimmät lukemat, kun Utsjoella oli pakkasta yli 25 astetta. Etelärannikolla ollaan ensi yönä plussalla, muualla on laajalti pakkasta.

Viime yönä maan keskivaiheilla tulleet lumisateet ovat aiheuttaneet sähkökatkoja ja ongelmia junaliikenteelle Pohjanmaan radalla. Ilmatieteen laitoksen mukaan esimerkiksi Puolangalla ja Kajaanissa lunta on satanut vuorokauden aikana yli 20 senttimetriä.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan runsaat vesisateet ovat nostaneet virtaamia Etelä-Pohjanmaan pienissä joissa paikoin selvästi keskimääräistä kevättulvaa suuremmiksi. Jokien vesi on noussut paikoin alaville pelloille.

Katso lumisateen ennuste MTV:n sääsivuston sadetutkasta.

Lähipäivien aluelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.