Mainos

Lumipyry aiheutti harmia Pohjois-Suomessa

Epätavallisen runsas lumentulo on aiheuttanut ongelmia eteläisessä Lapissa ja Koillismaalla. Rovaniemellä jouduttiin esimerkiksi peruuttamaan SM-liigan jalkapallo-ottelu, sillä kentällä oli paremminkin hiihtoon soveltuva keli.

Rovaniemellä, Koillismaalla, Ranualla, ja Kainuun pohjoisosissa on satanut lunta jopa kymmenen senttiä. Ilmatieteen laitoksen Pohjois-Suomen alueen meteorologi Kari Juntusen mukaan tuuli vielä kinostaa lunta niin, että paikoin sitä on viisitoistakin senttiä. Esimerkiksi Rovaniemen ympäristössä lunta on satanut toistakymmentä senttiä. Tielaitos on joutunut kaivamaan esiin jo kesäteloilla olleen aurauskaluston. Ilmatieteen laitokselta sanotaan, että tälläinen nopeasti tullut lumimäärä on vuoden aikaan katsoen erittäin harvinaista.

Oulun liikkuva poliisi kertoo, että tiestöllä on todella huono keli ja useita kymmeniä autoja on suistunut ojaan, mutta vakavilta onnettomuuksilta on vältytty. Uhkaavin tilanne oli Rovaniemen eteläpuolella valtatie neljällä, kun kaasurekka liukui poikittain ja tukki toisen ajokaistan hetkeksi. Ongelmia on erityisesti valtatie 20:llä ja valtatie viidellä. Poliisin mukaan pohjoiseen tulijoiden on syytä varautua huonoon ajokeliin, joka näyttää kestävän koko päivän. Rovaniemellä poliisin partioautoihin on kiireellä vaihdettu talvirenkaat.

Ilmatieteen laitoksesta kerrottiin, että lounaasta nousseen matalan rippeet ovat edelleen Ruotsin puolella ja pitkin päivää on vielä luvassa sadetta, joka kuitenkin muuttunee rännäksi tai vedeksi sään lämmetessä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.