Karri Kivi tyrmää SM-liiga-joukkueen valinnat pudotuspeleissä – "Harvoin näkee puolivälierissä"

1:04
Robin Press taitelee Lukon voittomaalin toisessa puolivälieräottelussa Ilvestä vastaan.

Rauman Lukko jyräsi Ilveksen tiistaina SM-liigan puolivälierien toisessa ottelussa ja on vain voiton päässä välieräpaikasta. C Moren asiantuntija Karri Kivi hämmästelee Ilveksen valitsemaa taktiikkaa, jolla se on pyrkinyt yllättämään runkosarjan voittajan.

Tiistain ottelu noudatti maanantaina pelatusta ensimmäisestä koitoksesta tuttua kaavaa. Lukko hyökkäsi, Ilves kyttäsi. Pelien kulusta kertovat paljon maalivahtien torjunnat otteluissa. Lukon Lassi Lehtinen torjui ensimmäisessä ottelussa 10 kertaa ja toisessa ottelussa 15 kertaa. Ilveksen Eetu Mäkiniemen lukemat olivat 31 ja 28.

C Moren asiantuntijan Karri Kiven mielestä Lukko on ansainnut 2–0-johtonsa ottelusarjassa. Kivi hämmästelee taktiikkaa, jolla päävalmentaja Jouko Myrrän johtama Ilves on pyrkinyt raumalaisia horjuttamaan.

– Aikamoisen sumpputaktiikan oli ilves valinnut. Harvoin näkee puolivälierissä , että joukkue valitsee, että pelkästään puolustetaan maalia ja isketään vastaan. Kyllä vähän täytyisi pelatakin.

Ilves onnistui ensimmäisessä pelissä nousemaan Lukon tyrmäävän 3–0-alun jälkeen tasatilanteeseen, mutta Lukko oli lopulta parempi maalein 5–3. Tiistaina raumalaiset eivät olleet enää yllätettävissä, voitto kirjattiin Lukolle maalein 4–1. 

Kivi yllättyi, että Ilves jatkoi toisessa ottelussa avauspelin kaltaista puolustustaistelua.

– Pelasivat ihan pelkkää kilpikonnaa ja luottivat siihen, että tulee irtopala.

Kivi tuumii, että Ilveksen nousu tasatilanteeseen ensimmäisessä pelissä jopa palveli Lukkoa. Tiistaina rivit pysyivät tiiviinä.

– Jos Lukko ois voittanut puhtaasti, olisi ollut ihan eri lähtökohta toiseen peliin.

Lukko voi varmistaa välieräpaikkansa torstaina, kun pelit jatkuvat Tampereella. Kivi ei näe, että Ilves voisi valitsemallaan taktiikalla uhata Lukon jatkopaikkaa.

– Vaikea kuvitella, että noin kovalla kilpikonnalla puolivälieristä menisi jatkoon. Pitää olla toimelias ja tehdä aloitteita, jos meinaa kolme peiliä voittaa. Ilveksellähän on luisteluvoimaa, se on ollut ihan käyttämättä. Varsinkin, kun Mäkiniemi on antanut mahdollisuuden voittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja