Lukon koronatilanne aiheuttaa lisää ottelumuutoksia SM-liigassa – viikonlopulle muodostuu tuplakohtaaminen

Rauman Lukko ei matkusta lauantaina Lahteen SM-liiga-otteluun Pelicansin vieraaksi. Lukon paikan ottelussa ottaa SaiPa.

Lukon joukkueessa todettiin viime viikolla 11 koronavirustartuntaa, minkä johdosta koko joukkue asetettiin karanteeniin. Karanteenin vuoksi Lukolta jäi pelaamatta CHL-pudotuspeliottelu Bolzanoa vastaan. Myös perjantaille kaavailtu JYP-ottelu päätettiin siirtää tulevaisuuteen. 

Viime viikolla negatiivisen testituloksen antaneiden joukkueenjäsenten uusien testien tulokset valmistuvat perjantaina illalla, mutta SM-liigassa on päätetty jo varasuunnitelman käyttöönotosta lauantaille.

Päätöksen myötä Lukolta jää pelaamatta myös lauantaille aikataulutettu vierasottelu Pelicansia vastaan. Raumalaisten paikan ottelussa ottaa SaiPa, joka kohtaa Pelicansin Lahdessa kello 18.30 alkaen. Näin jo perjantaina Lappeenrannassa vastakkain olevat Pelicans ja SaiPa kohtaavat toisensa peräkkäisinä päivinä. 

Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas kertoo, että päätös tehtiin, jotta Pelicansin lauantain ottelu ei vaarantuisi. Perjantai-iltana valmistuvien testien jälkeen muutosten tekeminen olisi ollut jo myöhäistä. 

– Testitulokset tulevat niin myöhään illalla, että haluamme vastuullisesti kantaa roolimme lauantain peliin ja Pelicansiin, jolla on siellä liput myytynä ja talo täynnä, Kunnas sanoo.

– Jos siellä on joku pelaaja, jolla negatiivinen olisi kääntynyt positiiviseksi, se käytännössä tarkoittaisi, että emme saisi edes kolmea ketjua liikkeelle.

Lukon kannalta perjantaina saatavat testitulokset ovat merkittäviä, sillä jos tulokset ovat negatiivisia, vapautuu joukkueelta suuri määrä pelaajia harjoittelemaan ja pelaamaan. Lukolla on ensi viikolla kalenterissa kaksi ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja