Lukko on tehnyt huimaa nousua SM-liigan hänniltä – urheilujohtaja kertoo prosessin kulusta ja mikä kummastutti viime kesänä

Lukon urheilujohtaja Sahlstedt: En usko pikavoittoihin 5:57

Rauman Lukko on tehnyt vahvaa nousua heikon alkukauden jälkeen SM-liigassa. Se on kivunnut jo kuuden parhaan joukkoon ja tiistai-iltana se otti kuudennen voittonsa putkeen. 

Lukko tiedotti reilu vuosi sitten, että seura on hankkinut urheilujohtajakseen Kalle Sahlstedtin. Sahlstedtin johdolla Lukko on aloittanut urheilupuolen kehittämisen.

– Keskiössä on pitkäjänteisyys ja prosessin tekeminen. En usko pikavoittoihin. Uskon arkiseen aherrukseen ja uskon, että kun riittävän pitkään tekee asioita hyvin, tuloksetkin seuraavat sen mukana. Pohja pitää rakentaa hyvin ja pohja pitää tehdä kestäväksi, Sahlstedt totesi MTV Urheilulle. 

Sahlstedtin tavoitteena on nuorentaa Lukon pelaajaryhmää. 43-vuotias urheilujohtaja analysoi viime kesänä Lukon runkoa, ja löysi kummallisuuden.

– En oikein löytänyt punaista lankaa, että ketkä ovat näitä runkopelaajia, joukkueen sydänpelaajia. Joukkueella pitää olla vahva ydin ja sen pitää olla oikeanikäinen.

Vaikka Sahlstedt haluaa nuorentaa ryhmää, arvostaa hän silti kokeneitakin pelaajia.

– En halua, että kukaan kokee, etten arvostaisi kokeneita pelaajia. Kokeneet pelaajat ovat äärettömän arvokas lisä, mutta kokeneiden pelaajien ei kuulu muodostaa ydintä, vaan sen keski-iän ytimessä pitää olla nuorempi, Sahlstedt painottaa.

Lukko on kuulunut vuosia Liigan alisuorittajiin. Suuresta pelaajabudjetista ei ole ollut hyötyä, kun urheilullinen puoli on sakannut.

Sahlstedt ei halunnut liikaa analysoida menneitä asioita.

– Ehkä on puuttunut ihminen, joka linjaa ja ottaa vastuun. Se on ehkä ollut päävalmentajavetoista urheilutoimintaa. Päävalmentaja ei voi olla seuraa isompi.

Katso pääkuvan videolta, aikooko Lukko hankkia vielä tällä kaudella uusia pelaajia ja mitä mieltä Sahlstedt on päävalmentaja Pekka Virrasta! 

Lue myös:

    Uusimmat