Lukko julkaisi tärkeän sopimuksen: "Epätyypillinen maalivahtipersoona"

Maalivahti Oskari Setänen ja Liiga-seura Rauman Lukko ovat solmineet jatkosopimuksen. Toista kauttaan Raumalla kiekkoja pysäyttävä Setänen jatkaa uuden sopimuksen myötä Lukossa kauden 2020–2021 loppuun.

Setänen kuvailee Lukon tiedotteessa tunnelmiaan loistaviksi sopimuksen varmistuttua. Hän on viihtynyt Raumalla mainiosti etenkin kuluvalla kaudella, kun pelit ovat sujuneet.

– Mulla oli tosi iso halu jatkaa täällä. Joukkue on menossa hyvään suuntaan, ja pelaamme pudotuspelejä tällä kaudella. Minkä takia kukaan urallaan eteenpäin haluava pelaaja haluaisi sellaisesta joukkueestsa pois?

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo, että Setänen on ansainnut jatkosopimuksensa jatkuvasti parantuneilla otteillaan.

– Kokemuksestaan huolimatta kyseessä on vielä nuori maalivahti, ja uskomme, että parhaat vuodet ovat vielä edessä. 

Sahlstedtin mukaan Setänen on ottanut kuluvan kauden aikana selkeitä askeleita eteepäin etenkin tasaisuudessa.

– Tällä kaudella selkein kehitys on tapahtunut siinä, että hyvän ja huonon päivän ero on ollut selkeästi pienempi kuin esimerkiksi viime kaudella. Setänen on löytänyt varmuutta ja on voittanut meille pelejä. En muista yhtäkään peliä, että hänen vuokseen oltaisiin hävitty.

Pelitaitojen lisäksi Setänen on urheilujohtajan mukaan korvaamaton persoona Lukon pukukopissa. Sahlstedt kuvailee maalivahtia sanalla huipputyyppi.

– Iloinen veikko, joka on aina äänessä kopissa ja hemmetin hyväntuulinen sekä sosiaalinen persoona. Hengenluojana vailla vertaa ja jopa vähän epätyypillinen maalivahtipersoona. Monet veskarit ovat aika hiljaisia ja rauhallisia, mutta Setänen on päinvastoin. Tuollainen tyyppi on pukukopissa aina tosi arvokas.

Setänen on kuluvan kauden aikana pelannut Lukon maalilla 28 ottelussa ja pysäyttänyt kiekkoja 91,5 prosentin varmuudella. Hän on jakanut torjuntavastuun 24 ottelussa pelanneen Lassi Lehtisen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat