Lukko juhlistaa Ville Vahalahtea TPS-ottelussa: "Lupasin, että hoidamme poikien kanssa tämän loppuun"

Jos asiat olisivat menneen niin kuin niiden piti, Ville Vahalahti olisi tänään kaukalossa Äijänsuolla TPS:ää vastaan. Hän joutui kuitenkin lopettamaan uransa käsivamman takia. Lukko järjestää Vahalahdelle juhlaottelun. 

HIFK:n Markus Kankaanperästä tuli tällä kaudella kolmas suomalainen, joka on pelannut yli tuhat ottelua SM-liigassa. Ville Vahalahti olisi rikkonut niin ikään rajan, jos hän olisi pystynyt jatkamaan uraansa. Ottelumäärä jäi kuitenkin lukemaan 977.

Vahalahti siirtyi kovan kohun saattelemana TPS:sta Lukkoon syksyllä 2013. Lukko kunnioittaa Vahalahden uraa TPS-ottelun ohessa. Lukko valmisti Vahalahden kunniaksi 200 kappaleen erän juhlahuiveja

Lukon nykyinen päävalmentaja Pekka Virta ehti valmentaa Vahalahtea TPS:ssäkin. Virta puhuu kunnioittavaan sävyyn vanhasta suojatistaan. Vahalahti oli TPS:ssä Virran alaisuudessa kapteeninakin. 

– Ville on pelaajille positiivinen ja mukava. Jopa kilttikin. Hän johtaa enemmänkin esimerkillään. Suhteellisen asiallisen ja positiivisen olemuksen takana on pelkäämätön pelaaja, joka laittoi itsensä aina likoon, Virta sanoi Lukon nettisivuilla. 

– Usein joukkueessa tarvitaan pumppaamista ja adrenaliinia, jotta se uskaltaa. Ville taas oli usein rauhallinen ja naureskeleva, mutta pystyi saman tien pelaamaan kovaa. Se on kova yhdistelmä. 

Virta harmitteli, että Lukon ja Vahalahden projekti jäi kesken. 

– Lupasin, että hoidamme tämän poikien kanssa loppuun.

Virta sanoi vielä toivovansa, että Vahalahden positiivinen asenne saataisiin suomalaisen jääkiekon käyttöön tavalla tai toisella. 

Lue myös:

    Uusimmat